Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A cipőnek is van nyelve (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2008. december 3. 22:11
A cipőnek is van nyelve

Októberben, szinte párhuzamosan hirdettük meg A cipőnek is van nyelve országos anyanyelvi játékunkat, és a felhívást egy mesekönyvre. Nem is gondoltuk volna, hogy mekkora űrbe nyúlunk.

A mesefesztiválokra közel 800 mese érkezett határainkon innen és túlról; tudtuk, hogy a mesék ebben a digitális korban mit sem veszítettek fontosságukból, mégis igazán megdöbbentő élményben volt részünk.

A terv egy 190 oldalas mesekönyv volt, ám az írók ezt máshogy gondolták. A meseíró gyermekek titokban rendeltek spórolt pénzükből a szüleiknek, nagymama kérte unokájának a könyvet, büszke apuka a kislányának, iskolák a tanulóiknak. Végül 300 oldalnál meg kellett húzni a határt.

Verbai Lajos, Kőbánya polgármestere a következő szavakkal ajánlotta olvasóinak a mesekönyvet: „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy álom. Egy álom arról, hogy a mese mindig része lesz az életnek; hogy a közös mesélés elmossa az emberek közötti határokat. A címlapon szereplő rajz Szombathelyről érkezett, a mese pedig, amely ihlette, Szilágysomlyóról, egy erdélyi városkából. A mesék végtelen óceánja gyöngyszemeket gördített felénk Los Angelestől Debrecenig, a Vajdaságtól Erdélyig, Győrtől Vaskúton át Miskolcig. Kőbánya, ennek a kis mesekönyvnek köszönhetően, egy örökkévalóságon át tartó pillanatig, a világ magyarságának középpontjává lett, és ezért köszönettel tartozunk az alkotóknak. Remélem, hogy évtizedek múltán is büszkeséggel tölti majd el az írókat és rajzolókat, hogy beteljesítettek egy álmot!"

A cipőnek is van nyelve játékkal hasonló volt a helyzet. Optimistán 50-60 csoport jelentkezésére számítottunk, ezért is hirdettük az utolsó fordulót ide, a Pataky Művelődési Központba, egy interaktív játékként. Családok, tanárok és diákok, könyvtárosok, baráti társaságok, szomszédok jelentkezési lapjai érkeztek tömegesen. 260 csapatunk van.

Sokan kérdezték, hogy miben rejlik a titkunk. Talán Széchenyi örökérvényű gondolatában, miszerint „nyelvében él a nemzet". Büszkeséggel tölt el minket, hogy megszerkeszthettük a mesekönyvet, és hogy 1500 játékos kedvű nyelvművelő tart velünk egy anyanyelvi játékban!

NaKi

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!