Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Frigyesy Ágnes beszélget Bethlen Farkassal, Ver?ce polgármesterével (részlet) (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2008. június 27. 09:29
Frigyesy Ágnes beszélget Bethlen Farkassal, Ver?ce polgármesterével (részlet)

- Ma megkezdõdik az „Erdélyország az én hazám" fesztivál Verõcén, melynek Ön a védnöke. Könnyen adta nevét a Fesztiválhoz?

- Nagyon könnyen. Több rendezvénynek adunk helyet Verõcén. Furcsa világban élünk, s ezt mindenki a maga környezetében kell érezze, hogy nem jó irányba halad az emberiség. Olyan idõszakban, amikor az igazi értékek, mint a hazaszeretet, a család, mint intézmény, az adott szó súlya, a tisztesség, a becsület, a munka öröme és megbecsülése háttérbe szorulnak, s amikor mindezt megelõzi az önzõ mának élés, akkor nagyon nagy baj van. Minden embernek a maga környezetében kell tennie a jót, hogy ez az irány lelassuljon, megszakadjon és az igazi értékek jöjjenek vissza!

Igaz érték egy ilyen összejövetel, ahol az emberek megállnak, összegyûlnek valami apropóból, ebben az esetben Erdély történelmének, múltjának, kultúrájának, étkezési rendjének, szokásainak bemutatására, ezáltal Erdély közelebb kerül az anyaországhoz. A találkozón az emberek félreteszik a problémáikat, és az ismerõsökkel, barátokkal kedvesen eltöltenek egy hétvégét, illetve kulturálisan és szellemileg is töltekeznek. Köszönetem a szervezõknek, hogy igaz hittel, nagy áldozattal, sok nehézség mellett dolgoznak azért, hogy nagyon sok ember jól érezze magát Verõcén...

 

Frigyesy Ágnes
www.erdelyhon.hu

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés