Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szili Katalin: Vezérkönyv a magyar grammatika tanításához (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. december 4. 11:35
Szili Katalin: Vezérkönyv a magyar grammatika tanításához

Nehéz, kihívásokkal, meglepetésekkel  teli munkát végeznek azok, akik a nyelvünk iránt érdeklődő külföldieket oktatják. A képzett magyartanároknak azt kell  tapasztalniuk, hogy a magyar nyelvtanról szerzett elmélyült ismereteiket csak részben kamatoztathatják: a tanult szabályok ugyanis vagy nem alkalmasak, vagy nem elegendőek ahhoz, hogy a nyelv használatát elsajátíttassák a tanulókkal.  A különböző  idegen nyelveket  (angolt, franciát, németet stb.)  tanítóknak  rá  kell  rájönniük, hogy diákjaik anyanyelvének magas fokú tudása,  a birtokolt  modern módszertani eljárások fontosak ugyan, de  a teljes sikerhez  az  is nélkülözhetetlen, hogy képesek legyenek kívülről látni a magyar nyelvet,  fel tudják tenni  a  megfelelő kérdéseket, s azokra jó válaszokat adjanak, vagyis hogy megismerkedjenek  a magyar mint idegen nyelv oktatás szakmai fortélyaival.

A jelen munka  azzal a céllal íródott, hogy kézikönyvként, „vezérkönyvként" szolgáljon a magyar mint idegen nyelv tanároknak. Felépítésének,  tárgyalásmódjának köszönhetően nemcsak a kezdő, hanem  a tapasztaltabb oktatók is haszonnal forgathatják.  Az  egyes  fejezetek  foglalkoznak  mindazokkal a problémákkal,  amelyekkel  az osztálytermekben  szembesülnek,  pontos szabályokat,  magyarázatokat adnak  a  legfőbb nehézségeket  okozó jelenségekre: így  mikor o, illetve a kötőhangzó a tárgyrag előtt, s mikor marad el; mi a különbség a János a moziba megy és a János elmegy a moziba mondatok között;  mi  az igekötők szerepe a magyar nyelvben stb.

A szerző, Szili Katalin az Eötvös Loránd Tudományegyetem habilitált professzora, fő kutatási területei az igekötők, a beszédaktusok, valamint az interkulturális kommunikáció. A magyar mint idegen nyelv oktatás elismert szakembere, több külföldön és itthon megjelent nyelvkönyv írója. A 80-as évek közepétől tanítja a magyar mint idegen oktatás módszertanát a tanárképzési szakon, e kötete tehát  több évtizedes elméleti vizsgálatainak és  nyelvtanári tapasztalatainak összegzése.

B/5, kartonált, 215 oldal, 3500 Ft
ISBN 963 9655 01 5

Enciklopédia Kiadó
www.enciklopediakiado.hu

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!