Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ina May Gaskin: ÚTMUTATÓ SZÜLÉSHEZ (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. október 9. 11:48
Ina May Gaskin: ÚTMUTATÓ SZÜLÉSHEZ

Ina May Gaskin otthona és munkahelye a modern bábaság bölcsõjének számító legendás Farm. A Tennessee állambeli település története a hetvenes évek elején kezdõdött, amikor háromszáz fiatal iskolabuszokból átalakított lakókocsikkal útnak indult San Franciscó-ból, hogy a ma már Nobel- békedíjas Stephen Gaskint elkísérje elõadóturnéján... A nagyrészt pénzforgalom nélküli, önellátó gazdálkodást folytató Farm Bábaközpontjáról vált világhírûvé, ahová ma már külföldrõl is érkeznek nõk, hogy gyermeküket mûvi beavatkozás nélkül hozzák világra. A Farm bábáinak legfigyelemreméltóbb eredménye, hogy a szülések 98,6%-a természetes módon, hüvelyi úton zajlik!

A könyv egyik különlegességét a mintegy felét kitevõ születéstörténetek jelentik. A szerzõ kommentárjai laikusok és szakemberek számára is nélkülözhetetlen útmutatóvá és lebilincselõ olvasmánnyá teszik ezt a kötetet. Elõadásmódja segít abban, hogy a nõk érthetõ és alapos információk birtokában készülhessenek szülésükre, s egyúttal segít visszaadni a várandósok és szülõ nõk hitét saját képességeikben, az önmagukért érzett felelõsség erejében.

Ina May Gaskin a világ legismertebb hivatásos bábája. Ma már számos tudományos folyóiratban közöl cikkeket a Farmon bevált gyakorlatról, több egyetemen tanít, tapasztalatait nemzetközi konferenciákon osztja meg az érdeklõdõkkel. Nevéhez kötõdik a vállak elakadásán segítõ Gaskin-manõver, az elsõ olyan szülészeti eljárás, amelyet bábáról neveztek el...

ISBN 963 9604 21 6
Fogy. ár: 2 940 Ft

Jaffa Kiadó
www.jaffa.hu

 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés