Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Simándy-szobor Kistarcsán (Képhatás)
Szerző: Papirusz
2006. július 17. 19:47

Civil kezdeményezésre állítanak szobrot szülőhelyén Simándy József Kossuth-díjas operaénekesnek a Pest megyei Kistarcsán, a költségeket adományokból, jótékony célú előadásokból teremtik elő.

(MTI) - Kereszti Ferenc, a Kistarcsai Kulturális Egyesület elnöke elmondta: a Magyar Állami Operaház örökös tagja címmel büszkélkedett, különleges adottságú művész pályafutása során számos szereplésével vívott ki elismerést magának, leghíresebb éneke mégis Erkel Ferenc: Bánk Bán című operájának a "Hazám, hazám, te mindenem" kezdetű részlet.
Az 1998-ban elhunyt Simándy József 1916-ban, a helyi vasgyár lakótelepén született, itt élte le gyermekkora nagy részét. Később a lakótelepből alakították ki a hírhedté vélt internálótábort, ennek során a művész szülőházát is lebontották, ma parkoló és orvosi rendelő áll a közelben. Az itt lévő téren kívánják a szobrot az énekes születésének 90. évfordulója alkalmával szeptember 18-án felavatni. Az életnagyságú bronz alkotás elkészítésére Janzer Frigyes Munkácsy díjas szobrász kapott megbízást - mondta.
A szobor elkészítése 15 millió forintba kerül, ebből eddig 3,5 millió forint gyűlt össze adományokból. A hiányzó pénz egy részét többi között a Szegedi Dómban július 22-én sorra kerülő, az operaház és helyi művészek által színpadra kerülő előadás bevételéből igyekeznek előteremteni. Ugyancsak hozzájárul a költségekhez annak a 100 palack bornak az eladási ára is, amelyet a balatongyöröki önkormányzat lát majd el címkével, az ital pedig Simándy József egykori birtokának szőlőjéből készült. Simándynak ugyanis itt volt ültetvénye, háza, sok időt töltött e faluban, ezért a helyi önkormányzat július 30-án díszpolgárává választja a művészt - hívta fel rá a figyelmet Kereszti Ferenc.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!