Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ki az az Amoni Tamás? (Életrajz-tár)
Szerző: Papirusz
2006. június 19. 18:37

Ki az az Amoni Tamás?

Jó kérdés! Nagyon sokáig én sem ismertem őt! Amoni Tamás 1973-ban született Püspöki Zoltánként. Gyanítom, hogy a sci-fi író Tamás már régóta bennem él, de eddig nem jutott szóhoz. Olyannyira nem, hogyha három hónappal ezelőtt azt mondja valaki, hogy én hamarosan sci-fi könyveket írok, akkor őt gondolkodás nélkül kinevetem.

Mióta írsz?

Általános iskola első osztályától kezdve már elég jól. Előtte még kissé olvashatatlan volt. Az iskolai tanulmányaim után számos publikációm jelent meg könyvek lapjain, folyóiratok hasábjain és természetesen az interneten. Ám ezek kivétel nélkül számítástechnikai, szoftverfejlesztői témában láttak napvilágot. Nem véletlenül említettem, hogy valóban nagy váltásként élem meg az első sci-fi könyvem megszületését.

Hogyan jutottál arra a gondolatra, hogy megírj egy trilógiát?

Ez szintén egy érdekes kérdés! Ha hiszed, ha nem, egy napon azt vettem észre, hogy a számítógépem monitorára pillantva ott van készen a könyv első lapja! Utána a többivel már nem volt gond. Az egész onnan indult ki, hogy mint programozó szerettem volna létrehozni egy érdekes, izgalmas játékot az internetre. Ebből adódott egy ötlet, miszerint nem lenne rossz dolog, hogy a játék előzményeit leírnánk egy érdekes történet keretén belül. Innen már egyenes volt az út addig, hogy ezt a történetet akár ki lehetne adni könyvben is. Mire ez végigfutott az agyamon és felocsúdtam, a könyv prológusa már készen volt! Nem tudom, hogy az ihlet képes-e diktálni, de gyanítom igen. Nekem így nem volt más tennivalóm, mint begépelni a sorokat.

Nem félsz attól, hogy unalmas lesz újra ugyanazt a történetet feldolgozni a harmadik kötetben?

Semmiképpen sem! A harmadik kötet három nagy fejezetre lesz felosztva. Az elsőben megismerjük azokat az előzményeket, melyekből az első két kötet tartalma adódik. A második nagy fejezetben kerül feldolgozásra a trilógia első és második könyvének tartalma, immáron egy másik szereplő szemszögéből tekintve minden cselekményre és párbeszédre. Garantálhatom, hogy ebből hatalmas fordulatok származnak majd! Sok-sok olyan esemény lesz, melyre az első két kötet alapján nem számít a kedves Olvasó. A harmadik kötet utolsó nagy fejezetében pedig ismét a történet jelenébe csöppenünk vissza. Ebben a fináléban teljesen új események sorozata történik, a trilógia lezárásaként.

Mit csinálsz, amikor nem a könyveidet írod?

Álmodok! Álmodok, amikor alszom és álmodok, amikor ébren vagyok. Általában napközben elmélkedek a trilógia irányvonalán, de előfordult már az is, hogy a könyv történetéről ténylegesen álmodtam alvás közben. Próbálok minél több fordulatot, meghökkentő eseményt belevinni a történetbe, azért hogy ne unatkozzon a tisztelt Olvasó, és ne unatkozzak én sem. Két álmodás között pedig szoftverfejlesztőként dolgozom. Most még. Remélem, hogy eljön a közeljövőben az a nap, amikor már csak álmodnom és írnom kell. Ezt szeretném most elérni, ez lett kitűzve célként. Azonban, hogy a kérdésre is válaszoljak: nos, sok mindent.

Használsz írói álneveket?

Amoni Tamásként írom a trilógiát. Ezt nyílván írói álnévként kell tekintenünk. A jövőben is ezt a nevet használom majd. Legalábbis ma még így gondolom. Azt meg nem tudom, hogy Tamásnak lesz-e majdan álneve. Az még a jövő.

Mit tudsz mondani a regényekről?

El kell olvasni mindhármat! Szerintem a trilógiáról a véleményt alkossa meg mindenki saját maga, a saját ízlése szerint. Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek, akiknek majd nem tetszik. Ám teljesen biztos vagyok abban is, hogy lesznek olyanok, akik a folytatás után kiáltanak. Tisztában vagyok azzal, hogy az emberek nem egyformák, és hiszem, hogy ez így van jól. Van, akinek a sárga tetszik, van, akinek a kék. Csupán azt a dolgot tartom fontosnak, hogy akinek a sárga tetszik, az ne alázza le a kék színt, hiszen sokan pont azért rajonganak. Remélem, hogy az általam megálmodott trilógia számos olvasónak okoz majd örömet és felejthetetlen órákat.

Mikor jönnek ki a nyomdából a könyveid?

A trilógia első kötete 2006. június 15.-én jelent meg. A második kötet szeptemberben várható, míg a befejező rész novemberben lesz elérhető. Nagyon bízom benne, hogy nem jön közbe semmilyen váratlan esemény, és tudom tartani az eltervezett határidőket.

Hol lehet majd megrendelni?

A www.amonsonia.hu weboldalon. Ezen felül törekszünk arra, hogy szinte minden magyarországi könyvesboltba mielőbb eljusson...

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!