Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Megnyílt a 77. Ünnepi könyvhét Budapesten (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2006. június 10. 19:16

A könyvsátrakat jövő hétfőig érdemes felkeresni, a kiadók nagy kedvezményekkel várják az olvasókat.
"Soha nem látott kiterjedésű könyvhét lesz a mostani" - fogalmazott Zentai Péter László, a fesztivált szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) vezetője egy múlt heti sajtótájékoztatón.
A június 8. és 12. között zajló kortárs magyar irodalom ünnepének nevezett programmal párhuzamosan szervezik az 5. Gyermekkönyvnapokat is.
Az idei év "stratégiai célja", hogy a rengeteg programmal - az eddigieknél is több vidéki helyszínen - újra tömegeket vonjanak be az ünnepi könyvhét rendezvényeibe - mondta, a MKKE elnöke.

Budapesten más helyszíneken is szerveznek programokat a könyvfesztivál apropóján: Óbuda főtere mellett a Liszt Ferenc téren, a Ráday utcában, valamint a Móricz Zsigmond körtéren is lesznek irodalommal kapcsolatos rendezvények - koncertek, felolvasások, közönségtalálkozók.
Az ünnepi könyvhét gondolata 1927-ben született a neves zsurnaliszta és művészettörténész Supka Géza ötletéből. Első alkalommal két évvel később rendeztek könyvfesztivált a budapesti Vörösmarty téren - az idén 77. életévébe lépett sorozat szinte példanélküli Európában és a világon is.

Irodalmi díjakat adtak át a 77. Ünnepi könyvhét nyitónapján

Több tucat irodalmi díjat adtak át csütörtökön a 77. Ünnepi könyvhét alkalmából Budapesten az Aranytíz Művelődési Központban.
A csütörtöktől hétfőig tartó könyvhetet és gyermekkönyvnapokat szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) Szép Magyar Könyv 2005 versenyén négy kategóriában - különdíj, közönségdíj, a MKKE díjai és oklevelei - vehettek át elismeréseket. Az idei versenyben 68 kiadó 153 könyvvel indult.
A Szép Magyar Könyv 2005 verseny kilenc különdíját adták át elsőként: többek között a Sólyom László köztársasági elnök adományozott díjat Török Gyöngyinek, a Gótikus szárnyas-oltárok a középkori Magyarországon című könyvéért. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester is különdíjakat adományozott. Az ő nevükben munkatársaik Kass János grafikusművésznek, illetve Saly Noéminek, a Törzskávéházamból zenés kávéházba című könyv szerzőjének adták át az elismerést.
A Szép Magyar Könyv 2005 verseny közönségdíját ítélték oda Mészáros László: A Duna című kötetéért. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elismeréseiben - díjaiban és okleveleiben - közel harmincan részesültek.
Az ünnepélyes díjátadón vehette át a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának minőségi könyvesboltokat elismerő Hermész-díját a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpont Líra könyvesboltja, valamint a fővárosi Vince könyvesbolt.
A fiatal illusztrátorok munkásságát elismerő Gara Arnold-pályázat idei díjazottjait három kategóriában jutalmazták. Első díjat nyert Csilléri Orsolya, Nádas Alexandra és Nágel Kornél.
A csütörtöki rendezvényen első ízben adták át az Artisjus Irodalmi-díjakat. Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület által életre hívott Artisjus Irodalmi Alapítvány kuratóriuma két kategóriában honorálta az elmúlt év kiemelkedő, különösen értékes alkotásait. Radnóti Miklós "első, valóban teljes" életrajzáért nagydíjban - hárommillió forintban - részesült Ferencz Győző író, irodalomtörténész.
Az Artisjus Irodalmi-díj ösztöndíját - egymillió nyolcszázezer forintot - öt szerzőnek ítélték oda: Bernicky Évának, Borbély Szilárdnak, Dragomán Györgynek, valamint Jónás Tamásnak és Temesi Ferencnek.

(Forrás: MTI)
 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!