Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Budafest Nyári Zenei Fesztivál (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2006. május 24. 10:06

Három helyszínen - a Bazilikánál, a Hilton Dominikánus Udvarban és a Magyar Állami Operaházban - zajlanak a Budafest Nyári Zenei Fesztivál eseményei, amelynek programjában az operától a jazzig, a klasszikus balettől a flamencóig szinte minden műfaj képviseltetve van - hangzott el kedden az eseménysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

(MTI) - "A Belváros-Lipótváros igazi pezsgő, élő szellemi kulturális központ, ahol anyagi és erkölcsi támogatásban részesítjük a színházakat, kulturális intézményeket, rangos komolyzenei és irodalmi programok megszületését. Ezért támogatjuk immár negyedik éve a Budafest belvárosi programját, a Bazilika előtti szimfonikus koncerteket" - mondta dr. Steiner Pál Belváros-Lipótváros polgármestere, a Belvárosi szimfonikus koncertek fővédnöke.

Szabó Géza kanonok, a Bazilika előtt rendezett hangversenyek házigazdája dicsérte a rendezők körültekintő gondosságát, s megígérte, hogy az előadások idejére ismét kikapcsolják a "toronyórát", nehogy a 93 mázsás harang fortissimóban szóljon bele a koncertek pianissimóiba.
"A nyáresti szabadtéri előadásoknak, bár esetükben az akusztika valamivel rosszabb, mint egy koncertteremben, utánozhatatlan hangulata van, ami pótolja az esetleges hiányosságokat" - vélekedett Kesselyák Gergely, a fesztivál művészeti tanácsadója, aki általános áttekintést adott a programsorozatról.
A Budavári Nyáresték keretében a Hilton Dominikánus Udvarban 11 előadást rendeznek. Az eseménysorozat július 4-én a Magyar Állami Operaház balett-szólistáinak estjével startol, s július 27-én Operagálával zárul, amelyen Kertesi Ingrid, Anatolij Fokanov, Cserhalmi Ferenc és Kovácsházi István lép fel.
A kettő között pedig lesz flamenco-est és latin-est, fellép a Budapest Klezmer és a Boyki Brothers nevű együttes, koncertezik a Magyar Virtuózok Kamarazenekár és a Hot Jazz Band. Kellemes nyári szórakozást ígér Donizetti július 26-án színre kerülő Rita című operája, valamint Tom Jonnson Négyhangú opera című műve, amelyet Kesselyák Gergely káprázatos humorú burleszkként jellemezett.
A Belvárosi Nyári Szimfonikus Koncertsorozatot a Bazilikánál július 9 és 25-e között rendezik meg, amelynek keretében összesen öt előadást tartanak. A rendezvény operagálával indul, majd a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar, a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ad egy-egy koncertet.
Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg augusztus 2-a és 17-e között a Magyar Állami Operaházban a Nyári Jubileumi Opera- és Balettfesztivált.
Hagyományosan az eseménysorozat operagálával kezdődik, majd három alkalommal Puccini Tosca című operája kerül színre. Szintén három alkalommal adják elő Verdi Otellóját, majd augusztus 16-én és 17-én Seregi-Goldmark-Hidas A makrancos Kata című darabját mutatják be.
"Az Operaház repertoárdarabjai szerepelnek a műsoron" - mondta Kesselyák, megjegyezvén, hogy jó lenne új produkciókkal meglepni a nézőket, vagy máshol készített előadásokat bemutatni a magyar közönségnek, de jelen anyagi feltételek mellett erre van lehetőség.

www.fesztival.eu

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!