Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Joseph O?Connor: A Tenger Csillaga (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. április 7. 10:30

1847 az ír történelem legtragikusabb esztendeje - hajók százai vitték az Újvilágba az éhínség elől menekülőket az ország szegény vidékeiről, ahol a földeken elrohadt krumpli és bomló tetemek bűze terjengett. Tenger Csillaga, melynek fedélzetén éjszakánként egy rejtélyes alak bolyong: a Kísértet, ahogy a matrózok és a többi utas nevezi. Avagy a Gyilkos. Avagy Pius Mulvey, a balladaköltő. Egy ember, akinek számtalan neve volt élete során, és becsülettel is, becstelenül is próbált már megélni s megtalálni a boldogságát, mígnem sorsa erre a hajóra vetette, ahol minden korábbinál súlyosabb döntés előtt áll?

Mert ezen a hajón utazik egy új élet reménye felé David Merridith, a csődbe jutott földesúr is a családjával és szolgálólányával, Mary Duane-nal, valamint a szépírói ambíciókat dédelgető amerikai újságíró, Grantley Dixon, aki Írországról és az éhínségről írt egyszerű, naturalista elbeszéléseivel próbál befutni, de senkinek sem kell a kézirata.

Kiderül, hogy négyük élete ezer szálon kapcsolódik egymáshoz, s a sors most összehozta őket ezen a hajón - talán egy utolsó leszámolásra.

Egyéni sors és történelem, szerelem és politika, romantika és a részletek bámulatos realizmusa, a kor hiteles megidézése és önfeledt játék a nyelvvel - mindez bravúrosan ötvöződik A Tenger Csillagá-ban, amely az utóbbi évek egyik legnagyobb világsikere.

A korábban is népszerű Joseph O?Connor - magyarul eddig Az ügynök című regénye jelent meg - ezzel a könyvével az igazi sztárszerzők sorába lépett.

A Tenger Csillaga
(Star of the Sea)
Fordította: M. Nagy Miklós
Oldal: 556
Formátum: 122x200
Ára: 2800 Ft
ISBN 963 07 7977 3

www.europakiado.hu

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés