Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
KippKopp a világhálón (Oktató(ra))
Szerző: Papirusz
2006. február 9. 20:43

Az Internet világa egyre több lehetőséget biztosít az íróknak, költőknek, illusztrátoroknak, hogy ne csak a könyvesboltokban és író-olvasó találkozókon mutathassák meg műveiket. A világhálón most Marék Veronika mutatkozik be.

Marék Veronika meséi az utóbbi 5 évben újra éledtek. KippKopp meséi ismét meghódították a kis olvasóközönséget és persze szüleiket, hiszen ez a kedves gesztenyefigura hamar beköltözött a gyerekek könyvespolcára.- A figura nemrég plüssformában is felbukkant, a könyv lapjairól lelépve, sok-sok kisgyerek valódi kedvence lett.

A sorozat első kiadása kb. 20 éve jelent meg, s a mesék bizony sokáig a feledés homályába vesztek. KippKopp mellett az írónő többi meséjét is lassan elfelejtettük, talán csak a nagy ritkán vetített Kockásfülű nyúlra emlékezhetünk, amely néha feltűnt egy-egy esti mese összeállításban. Pedig Marék Veronika meséin egy nemzedék nőtt fel. Lelkesen lapozgattuk a Tegnap - Ma- Holnap c. könyvét, szívesen elméláztak a lányok a Csúnya Kislány történetén, a kevésbé bátor fiúcskák pedig a Laci és az Oroszlántól kaptak sokszor erőt, és bátorságot. Alapművek ezek, mondhatnánk. Az írónő pont azokat az életérzéseket ragadja meg, azokra a kérdésekre keresi a választ, amelyre a gyerekek nap mint nap rákérdeznek. Ilyenkor persze a tanácstalan szülő sokszor csak néz maga elé, próbálja keresni a választ. S milyen jó, amikor ezek a könyvek ott vannak a polcok. S bizony ott vannak, lehet, hogy 20-25 éves kiadásban, gondoljunk itt Boribon történeteire, de az is lehet, hogy most már az új kiadást lapozgatja együtt a család.

S most itt van a legújabb: a weboldal. Marék Veronika műveivel, kifestőivel, interaktív játékaival most már az interneten is találkozhatnak a gyerekek. Igaz még az oldal nem állt össze teljesen, de már az induló lap is igényesnek, értékesnek, tartalommal telinek tűnik.

Marék Veronika művei nemcsak Magyarországon ismertek. Az írónő hatalmas hírnévnek és sikernek örvend Japánban, ahol könyveit már évek óta sikerrel adják ki, sőt még kis matricákat is készítenek, amelyen Annipanni és Boribon látható. Az idei bolognai könyvvásáron Marék Veronika a saját könyvkiadójával lesz jelen, a Ceruzával. Reméljük sikerrel, s nemcsak a magyar, illetve a japán gyerekek kedvence lesz KippKopp, Boribon és társai, hanem meghódítják Európát is.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!