Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Harry Potter újra hódít (Könyvajánló)
Harry Potter és a Félvér Herceg
Szerző: Papirusz
2006. február 2. 13:34

Hamarosan megérkezik a hazai könyvesboltokba a Harry Potter sorozat hatalmas várakozással megelőzött hatodik kötetének magyar nyelvű kiadása, a Harry Potter és a Félvér Herceg. A tavaly nyáron angol nyelven debütált kötet fordítása a hazai premier első pillanatától kezdve a rajongók számára is hozzáférhető lesz. Hazánk egyik legjelentősebb könyvforgalmazója, a Libri ugyanis hagyományosan azzal a meglepetéssel kedveskedik az ifjú varázsló szerelmeseinek, hogy a hivatalos megjelenés pillanatában, február 10-én 0.00 órától kezdi meg a könyv forgalmazását. Az éjszakai árusítást megelőzően már 20 órától különleges programok és vetélkedők várják az érdeklődőket a magyarországi Harry Potter rajongókat tömörítő Álomvilág Ifjúsági Klub mágusainak közreműködésével.

Muglik, kviddics bajnokság, knút, Bűvös Bizsere – hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsük. Hazánkban ma már rengeteg gyerek és felnőtt ismeri ezen szavak jelentését, és számuk napról-napra, kötetről-kötetre növekszik. A Harry Potter sorozat közismerten minden idők egyik legnagyobb könyvkiadási sikertörténete. Az eddigi hat kötet a mai napig hazánkban több mint egymillió példányban fogyott el, jelenleg 52 nyelven kapható. A sorozat hatodik epizódjának angol nyelvű megjelenését világszerte rendkívüli érdeklődés kísérte. Mint ismeretes, a tavaly júliusi megjelenést követő első napon 6,9 millió példány kelt el az USA-ban, és több mint 2 millió Nagy-Britanniában.

Ezúttal a hazai olvasók ismét könnyen és a hivatalos megjelenéskor azonnal hozzájuthatnak a könyv magyar nyelvű kiadásához. A budapesti Rákóczi úti Libri Könyvpalota ugyanis a könyv megjelenésekor, február 9-én 20 órától izgalmas programokkal, vetélkedőkkel, valamint a könyvekből ismert finomságokkal várja majd a Harry Potter-rajongókat. A Harry Potter és a Félvér Herceg című kötet országszerte egy időpontban, február 10-én 0 órától árusítható, így a Libri „Roxfort” Könyvpalotába látogatók az elsők között vehetik kezükbe az újabb  kalandokat rejtő könyvet.

A könyvek szerzője, az angliai születésű, de férjével és három gyermekével Skóciában élő Joanne K. Rowling a mostani, hatodik epizódot a sorozat utolsó előtti darabjának szánja.

A J.K. Rowlingnak már eddig is 500 millió fontos (!) nagyságrendű vagyont eredményező öt könyv illetve négy film után a hatodik rész megjelenését valóságos hisztéria előzte meg világszerte. A „Harry Potter és a félvér herceg” iránti érdeklődést jelentősen fokozta a szerző bejelentése is, amely szerint a mostani epizód az egyik ismert főhős halálával végződik majd. Rowling a folytatást illetően nemrégiben bejelentette, hogy már januárban elkezdi írni, és 2006-ban be is fejezi a hetedik, egyben utolsó Harry Potter könyvet. Az írónő egyúttal bevallotta, nem tudja, hogyan fog élni hőse nélkül. 

„Különös öröm figyelni Harry Potter hódítását, hiszen a kedves, kalandos, olykor félelmetes történetek rengeteg fiatallal kedveltették meg az olvasást. Őszintén bízunk benne, hogy Harry Potter magával ragadó kalandjai a jövőben is újabb és újabb generációknak nyújt felejthetetlen élményt, és szinte észrevétlenül szeretteti meg az olvasást.” – nyilatkozta a legújabb Harry Potter kötet megjelenése alkalmából Szabó Erika, a Libri ügyvezető igazgatója.

További tájékoztatásért, kérjük, forduljon Major Helgához
(EDGE Communications, 239 0007 vagy 239 3700).

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!