Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Díszlet ? jelmez (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2005. december 23. 16:27

Ezúton ajánljuk figyelmükbe a Göncöl Kiadó 2005. december 19-én megjelent kiadványát, mely a hazai díszlet- és jelmeztervezők alkotásait mutatja be. A színház, a film képi világa több mint egy-egy előadás megjelenési kerete: mély és szoros kapcsolatban van az adott korszak kultúrájával, művészetével, szellemi életével.

A hiánypótló kiadvány a színházi előadás megragadhatatlanságát próbálja mégis megmutatni. Ahogy Forgách András fogalmazza meg előszavában, a színházi, illetve filmes látványtervezés önkifejezési forma. Önálló művészeti ág, amit külön tanszéken oktatnak, másrészt továbbra is betagozódik a színház mindennapjaiba. Az előadás során a díszlet és a jelmez titkos rádióadóként működik.
A színháztörténeti áttekintésként is forgatható könyv az elmúlt tíz év látványtervezői tevékenységét mutatja be nyolcvanegy művész közel négyszáz munkáján keresztül. Több mint ezer illusztráció ? rajz, terv, makett- és előadásfotó ? nyújt bepillantást a tervező munka ritkán tárgyalt világába.
A kötet kétnyelvű, magyarul és angolul ? lexikonszerűen, ábécérendben ? mutatja be a tervezők munkáit, bőséges színes képanyaggal.

Díszlet ? jelmez
Magyar szcenográfia 1995?2005
Bevezető tanulmányok: Forgách András, Koltai Tamás

Göncöl Kiadó

Mérete: 236 x 296 mm
Terjedelme: 328 oldal
Kötés: keménytábla + védőborító
Ára: 9975 Ft
ISBN 963 9183 56 3

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény