Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az Egri csillagok lett Magyarország kedvenc könyve (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2005. december 18. 09:42

Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye lett Magyarország kedvenc könyve 2005-ben - a csütörtök este zárult szavazás eredményét a Magyar Televízió élő adásában ismertették. Szabó Magda - akinek Abigél című regénye egyike volt a döntőbe jutott három könyvnek - a kórházból telefonon a műsor részvevőinek elmondta, hogy már jobban van. Az írónő szombaton keringési zavarok miatt váratlanul rosszul lett Palermóban, ahová azért érkezett, hogy átvegye Dél-Olaszország legtekintélyesebb irodalmi elismerését, a Mondello-díjat Az ajtó című regényéért. A nagy könyv olvasásnépszerűsítő játék döntőjébe Gárdonyi Géza és Szabó Magda regénye mellett Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című műve jutott be.A műsorban - amelynek vendégei között volt Bozóki András kulturális miniszter, Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnöke és Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is - ismertették: az országos játékban a szavazatok száma már az első fordulóban több volt, mint a mintául szolgáló BBC-műsorban. A februárban kezdődött mozgalomba, amelyben minden magyarul megjelent regényre lehetett voksolni, különféle programokkal 1400 könyvtár, 500 könyvesbolt 1300 iskola kapcsolódott be.

A nagy könyv játék áprilisban zárult első fordulójában, amikor kiderült a száz legjobb könyv listája, a csütörtöki végeredménnyel megegyező módon az Egri csillagok lett a legnépszerűbb regény, amelyet A Pál utcai fiúk, valamint J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regénye követett.


Vizi E. Szilveszter a műsor végén azt mondta: időszerű a Gutenberg-galaxis reneszánsza, hiszen a könyv változatlanul nagyon fontos szerepet játszik az egyén fejlődésében. Az ember szinte együtt él és gondolkodik a szereplőkkel az olvasás heteiben; az olvasás tartós, a film ezzel szemben csak 1-2 órás, a nézőre kényszerített szerepeket kínáló élményt jelent. Harsányi László úgy nyilatkozott, még nem tudja, milyen formában lesz folytatása A nagy könyv programnak, a könyvtárakat mindenesetre szeretnék ellátni a legnépszerűbb olvasmányokkal.

(Forrás: MTI)

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!