Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A látszat csal – de mindig?! (Archívum)
Digitális retus a sztárvilágban
Szerző: Madary Orsolya
2002. szeptember 25. 10:29

A látszat csal – legalábbis a médiában és Hollywoodban. Terence Hill női rajongói az első pofont akkor kapták, amikor kiderült, hogy a sztár átható kék tekintetét kontaktlencsének köszönheti. Persze a férfiak csalódása sem volt kutya: a sajtó hónapokig nem tudott napirendre térni a felett, hogy a 9 és fél című erotikus filmben, a híres sztriptízjelenetben nem Kim Basinger vetkőzik, hanem egy modell.
Az elmúlt hetekben Franziska van Almsick, német világ- és olimpiabajnok esete kavarta fel a kedélyeket: az ásványvizet meztelenül reklámozó úszónőről kiderült, hogy a testét (legalábbis hátulról) máséval helyettesítették be.
Ma már semmi sem valódi, kivéve Pamela Anderson szilikonkebleit – legyintenek maguk a reklámszakemberek, s lelkiismeretfurdalás nélkül veszik tudomásul, hogy a divatlapok, női és férfimagazinok címlapjain, a plakátokon, a filmvásznon és a televízió stúdiókban mindennapos eset a digitális retus. Korunk retusőrei nemcsak a fogat fehérítik vagy az alakot változtatják meg, hanem ha kell, az egész valóságot is. A Frau aktuell című német hetilap például  tavaly novemberben gondolkodás nélkül közölte André Agassi és Steffi Graf képét kisbabájukkal, csak épp egy vadidegen újszülöttet montíroztak a boldog szülők karjai közé.
Úgyhogy mielőtt beleszeretnénk a mozivásznon valamelyik világsztárba, jobb, ha előbb alaposan szemügyre vesszük a testrészeit: összeillenek-e? Claudia Schiffernek a híres Citroen-reklámfilmben a lábát cserélték ki, Marilyn Monroe hasán a sebhelyet, a fiatal amerikai sztárocskának, Susan Wardnak az egyik héten még zöld volt a szeme, a következőn már kék.
A legrosszabbul (vagy legjobban?) Julia Roberts járt. Neki a Pretty Woman című filmben egy Shelley Michelle nevű modell kölcsönözte a bájait, olyan sikeresen, hogy a film plakátján a producer úgy döntött, nem kell neki Robertsből semmi, csak a feje. Ha hiszik, ha nem, a világsikerű film plakátján Julia Roberts arca a vadidegen modell teste fölött mosolyog.
A virtuális valóságnak ezen a szintjén a jámbor néző joggal teheti fel a kérdést, van még valami valódi a sztárokban a fejükön kívül? Igen, mondhatnánk cinikusan: az aláírásuk a sokmillió dolláros szerződésen. Ahogy Hollywoodot ismerjük, annak feltétlenül hitelesnek kell lennie…

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!