Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Bolygókép (Archívum)
Földünk a magasból – fotókiállítás a Felvonulási téren
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 30. 14:17

Yann Arthus-Bertrand francia fotográfus - aki dolgozott már többek között a Life és a National Geographic magazinoknak is - egy tizenkét éve tartó kutatómunka eredményeit osztja meg velünk. Ez idő alatt több mint 100 országban 3000 órát töltött a levegőben helikopteren. Az Unesco támogatta tervből született A Föld a magasból című könyv, amely a Franciaországban páratlan, 800 ezres példányszámban jelent meg. A fotókból összeállított kiállítás is Párizsból indult 2000 májusában, és Mexico City-t, Hannovert, Tokyo-t, Stockholmot érintő világkörüli útja során eddig csaknem 9 millió ember látta.
Légi felvételei a természet sokszínű arca és az élet számos megjelenési formája mellett bemutatják az ember keze nyomán változó világot, és a környezettel kapcsolatos fejlesztéseket is. Fotói gyakorlatilag "pillanatfelvételek" a Föld nevű bolygó állapotáról az évezredfordulón. A képek és az azokat kísérő, illetve kiegészítő szövegek a túlnépesedésről, az ivóvízhiányról arra késztetik a látogatót, hogy elgondolkodjon végre bolygónk fejlődéséről és az emberiség jövőjéről. A kiállítás azt hangsúlyozza, hogy a fogyasztás, a termelés, valamint a természeti kincsek kitermelésének jelenlegi szintje és módja hosszú távon nem folytatható. Azt illusztrálja, hogy döntő pillanatban vagyunk:a tartós fejlődés alternatívája elősegítheti, hogy "a jelen igényeit anélkül elégítsük ki, hogy csökkentenénk a jövő kapacitásait". Ez a változás, ez a hatékony elkötelezettség a tartós fejlődés útján nem csupán a kormányon és hatalmon lévők akaratától függ. Minden ember, egyénként is szerepet játszik a bolygó
jövőjében, mindenkinek van hatalma, hogy cselekedjen és mozduljon, akár nagyobb tömegben is, és befolyást gyakoroljon a határozathozókra. A kiállítással Yann Arthus-Bertrand ezt szeretné tudatosítani bennünk.

www.yannarthusbertrand.com

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!