Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az év gyermekkönyvkiadója a kisújszállási Szalay Könyvkiadó (Oktató(ra))
Szerző: Monoki Kálmán
2003. május 5. 22:33

- Alapvetően kereskedő cégként kezdtük működésünket tíz évvel ezelőtt - mondta Kelemen József. Munkánk során egyre több olyan könyvet kerestek nálunk, amelyeket mi nem tudtunk előteremteni. Ez adta az ötletet, hogy a könyvkereskedelem mellett kiadással is foglalkozzunk. Értékesítési területeink főleg óvodák, iskolák, általában oktatási intézmények voltak. Jó kapcsolatot igyekeztünk kiépíteni a helyi és környékbeli pedagógusokkal, és talán könyveink sikerének egyik titka, hogy ezek a pedagógusok közvetlenül hozzánk juttatták el, milyen könyvekre van igazán szükségük. Így az ő tapasztalatuk, célirányos munkájuk révén mi is fejlődhettünk, köteteink szinte minden esetben hiánypótló, az oktatásban is kitűnően hasznosítható munkákká váltak. Gyakran maguk a pedagógusok írták, szerkesztették ezeket a műveket. Ma, tíz évvel az alapítás után ott tartunk, hogy évente 80-100 kiadvánnyal tudjuk gazdagítani az egyébként sem szegényes magyar könyvpiacot.

– Megtisztelő számunkra ez a díj - folytatta Kelemen József -, erőt ad az újabb munkához, kitartásra, további ötletek megvalósítására serkent bennünket. Az pedig, hogy ezt a rangos kitüntetést a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon vehettük át, a magyar és nemzetközi könyvszakma legjobbjainak seregszemléjén, külön dicsőség nekünk. A díjat adományozó IBBY, a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa célként tűzte ki, hogy támogassa a minőségi gyermekkönyvek kiadását, terjesztését, ösztönözze a gyermekirodalommal kapcsolatos kutatást, tudományos munkát, és hogy a gyermekek mindenütt a világon irodalmi és művészi értelemben is színvonalas könyvekhez jussanak.  Ez a szervezet minden évben öt kategóriában oszt ki díjakat, írói, fordítói, illusztrátori, ismeretterjesztő és életmű kategóriában. Az ismeretterjesztő kategória kereteit szétfeszítve, rendhagyó módon most nem is egy könyvünk kapott elismerést, hanem maga a Szalay Kiadó kapta az év gyermekkönyve díjat.

A díjazott könyvekről a kiadó vezetője, Pádár Péter mesélt a papirusznak:
- Alapvetően három könyvünknek és a kilenc részes Pillantás a természetre ismeretterjesztő könyvsorozatunknak köszönhetjük az elismerést. Ez az ismeretterjesztő sorozat bizonyos helyek élővilágát mutatja be, például a talaj, a rétek, a vizek élővilágát. A szakmai zsűri értékelte a közel ezer illusztrációt magába foglaló Nagy Állatlexikonunkat, amely útikalauz is: segítségével az egyes fajok földrajzi elterjedésével is megismerkedhet az olvasó, s információt kaphat arról, hogy a természetes életterek tönkretétele az állatvilág mely képviselőjét fenyegeti és sodorja a kipusztulás határára. Másik két díjazott könyvünk történelmi témájú kiadvány, a Képes Civilizációtörténeti Kronológia és az Íme az ember című munka. A Civilizációtörténeti Kronológia időrendben, külön fejezetekben, színes illusztrációkkal szemléli négy terület történéseit: Magyarország, Kelet-Közép Európa, Nyugat -Európa és az Európán kívüli országok eseményeit. A könyv másik, külön ikonnal jelölt vezérfonala az a négy témakör, mely köré az információk rendeződnek. Ez a politika, művészetek, vallás és filozófia, illetve a tudomány. Ehhez a kiadványhoz hasonlít a könyvformát már kicsit kinövő, időszalagként is használható párhuzamos világtörténet, mely az előző könyv esetében már említett országrészek történéseit állítja egymás mellé a kezdetektől egészen napjainkig. Ezért is kapta ez a könyvünk a beszédes címet: Íme az ember.

Az Alföld szívében, Kisújszálláson alapított, 60-70 főt foglalkoztató Szalay Könyvkiadó szellemiségéről, munkatársainak tettrekészségéről és hitéről Kelemen József szavai szolgálnak bizonyságul: Kedves számomra az oklevélen olvasható Molnár Ferenc-idézet, talán ez fejezi ki legjobban, miért is érdemes a gyermekeknek, gyermekekért munkálkodni. Az idézet így szól: "Aki a gyermek lelkében horgonyozta le írói dicsőségét, igen bölcsen cselekedett, emléke jó helyen van."

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!