Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egy nő és egy férfi (Képhatás)
Félix és Rose - Daniele Thomson filmje
Szerző: alma
2003. április 24. 11:40

Mit csinál egy nő, ha nem ezer százalékig biztos a döntésében? Emelt fővel, magabiztosan kapkod. Ilyenkor bármi előfordulhat, még az is, hogy a mobilját a reptéri vécébe pottyantja, a víz pedig messzi sodorja a fontos kis készüléket. Ha már úgyis veszve minden, a közlekedést levegőben, sőt földön és vízen sztrájk bénítja, a hősnő (Rose) szökése így késleltetve van, nem nagy kockázat a mozgójárdán haladva egy vadidegen férfitól (Félix) kölcsönkérni a maroktelefont. A mobil előnye és egyben hátránya, hogy a hívott és a tárcsázott számokat egyaránt megjegyzi - elkerülhetetlen, hogy Rose és Félix élete összegabalyodjon.

Két, egymástól gyökeresen eltérő mentalitású ember múltja bontakozik ki, no nem részletezően, csak oly mértékben, hogy elfogadjuk a boldog végkifejletet, ők mégis összetartoznak. Ahogy egy romantikus filmvígjáték műfaji szabályai szerint kell. A lírai jelenetek és mulattató szcénák, ironikus képek arányát fölényes eleganciával adagolja Daniele Thompson rendező, aki ezt az eleganciát az édesapja, Gérard Oury mellett sajátította el. E film forgatókönyvét pedig a fiával Christopher Thompsonnal együtt írta.

A rendező:
Daniele Thompson

Rose-t Juliette Binoche alakítja. Az első másodpercekben csaknem felismerhetetlen a Csokoládé, Az angol beteg, a Három szín: kék titokzatos hősnője. Szorosra húzott öv a feszülő bőrkabáton, feltűnő smink, betonkeménységűre lakkozott konty, egy riasztóan közönséges tyúk kotkodácsol a mobiljába. Aztán fokozatosan lemállik róla a "vakolat", a legmeglepőbb hatást talán akkor teszi Félixre, amikor a szállodai tévé előtt, a szakszervezeti tüntetésen fölhangzó Marsellaise hallatán sírva fakad. Rose ugyanis értelmiségi (és kommunista) szülői házból libbent át a szépségiparba. Binoch - híven saját "hagymaelméletéhez" - rétegről rétegre, páratlan érzékenységgel fejti le a csalárd külsőségeket Rose-ról.

Félix volt felesége nagyanyjának temetésére igyekezne. Férfi módra azt gondolja, hogy a részvét pillanataiban átforrósítható egy kihűlt kapcsolat. Félix elhagyta a Párizs környéki családi vendéglőt, Amerikában vált híres gasztronómussá, a kispolgári környezetből kilépve majdnem nagymenővé lett. Jean Reno, arca borostás, beesett, ez külsőleg jól jelzi, hogy a sikeres üzlet túlnőtte őt, még hitelesebb az a szorongás, amit a színész bravúrosan sugároz. Kék spalettás ház, repkénnyel, vadszőlővel benőtt falak - írja le egykori otthonát Rose. Félixben fölsejlik szülőháza, ami - látjuk - kék spalettás, repkénnyel, vadszőlővel benőtt... A film, néhány villanásnyi jelenettől eltekintve, csak a terminálhoz közeli szállodáig távolodik el a repülőtértől - a válságban lévő légiközlekedés igazán hálás lehet Patrick Blossie operatőr vonzó képeiért.

Félix és Rose, romantikus vígjáték, rendezte: Daniele Thompson, főszereplők: Juliette Binoche és Jean Reno, forgalmazza: SPI International
www.franciafilmnapok.hu

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!