Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Uniszex és kutyaevés (Esemény-tár)
Válogatás a Trafó májusi programjából
Szerző: S. M.
2003. április 30. 14:05

Az UniSzex – Nemek a művészetben, nemek a társadalomban fesztivál (május 3-11.) a művészet és a nemiség ősi, elválaszthatatlan kapcsolatát boncolgatja. Kiindulópontja a színpadi tánc, melynek évszázadokon keresztül központi témája és fontos kompozíciós eszköze volt a duó, másnéven a pas de deux. A fesztiválon bemutatnak különböző nézőpontok jegyében fogant kortárs tánckettősöket, melyek mindegyike másképp tárgyalja két azonos nemű ember kapcsolatát – színpadi körülmények között.

Venekei Mariannna Türelem! – Játék?!? című táncpremierje (május 3-4., 20.30) a Harangozó-díjas táncos második önálló koreográfiája. A Bartha Dórával közösen előadott kompozíció az önmagunkról alkotott kép szerepét vizsgálja, a bennünk élő „lelki” tükörképpel való kapcsolatunkat elemzi – egyensúly-keresés közben. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás bemutatójában, a To pretend-ben (május 6-7., 20.30) a duó (Kun Attilával) úgy tesz – a címnek megfelelően – mintha nem tenne semmit.

Közösségi színházat teremt Jevgenyij Griskovec, a harmincas éveiben járó kalinyingrádi színész, rendező, drámaíró. Hogyan ettem kutyát (május 14-15., 20.30) című darabja is közös élményekből, tapasztalatból, a valóságból építkezik, amelyet saját történetein keresztül közvetít. De e közösséget nem a teatralitás bevett eszközeivel teremti meg, hanem mondatai, finom humora és színészi játéka által. Jevgenyij Griskovec játéka a spontán szövegalkotás és színészi improvizáció látszatát kelti; saját bevallása szerint szövegeit csak a sokadik előadás után jegyzi le, mert előadásról előadásra alakulnak.

Francis Bacon anatómiai színháza című darabjával lép fel a két olasz hölgy alkotta Figura Umana táncegyüttes. Paola Bianchi ezt mondja Paola Chiamaval alkotott formációjukról: “Megpróbáltam újra végigmenni azon az úton, amelyet a festő követett, még a festés előtt megszemlélni azokat a képeket, amelyeket megfestésre választott: a testeket Eadweard Muybridge fényképein, a mozgás felbomlását, az elmozdulások aprólékos tanulmányozását; röntgenfelvételeket egy 1958-as, Positionings in Radiography című orvosi kötetből. Ezekből a képekből értettem meg, mik ezek a testet eltorzító, külső, de a bensőben megszülető erők.”

Trafó honlap: www.trafo.hu

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!