Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Didzseridu és meditatív fuvola (Archívum)
Tibet Fesztivál a Fonóban
Szerző: Sulyok Máté
2003. április 11. 12:51

A Sambhala Tibet Központtal közös rendezésű eseményen az Új Dimenzió Műhely távol-keleti zenei dialektusok által ihletett kortárs zenét játszik. A formáció klarinétművész-kettőséből Babits Antal számos zenei műhelyt alapított a hetvenes évek közepe óta, a modern kísérleti zene egyik élvonalbeli képviselője, Csályi Attila lézersugarakkal készített filmjéhez írt zenéje hallható volt a párizsi Modern Művészetek Múzeumában. Rendszeresen fellépett a Kassák Klubban, az Egyetemi Színpadon és a Fiatal Művészek Klubjában – kortárs színházi darabokhoz, filmekhez, performance-okhoz készített zenét.

Az Új Dimenzió Műhely fiatalabb klarinétművésze Klenyán Csaba hangszeres megnyilatkozására elsősorban a laza szerkezetű improvizáció a jellemző. Inspirációt a népzene, a dzsessz, illetve a kortárs zene nyújt számára. Az Új Magyar Zeneegyesület alapító tagjának repertoárja mintegy négyszáz mű. Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és számos nemzetközi versenyen ért el első helyezést.

A fuvola mellett különböző furulyákat, pánsípokat, valamint az ausztrál nemzeti hangszert, a didzseridut is megszólaltatja Kövi Szabolcs legújabb, kilencedik lemezén. A fuvolaművész-zeneszerző hatéves kora óta foglalkozik fúvós hangszerekkel. Kövi Szabolcs előszeretettel meríti témáit egzotikus vallások ihlette motívumokból – az előadó ezzel magyarázza elkötelezettségét a távoli kultúrák zenéje iránt.

Sámándobbal, torokénekkel, dorombbal vállal szolidaritást a kínai agresszió alatt lévő országgal Tibeti Együttérzők. A Korai Öröm „keménymagjából” alakult lelkes csoport több éve közös zene-bonával, etno elemekkel gazdag,  szabad meditációs zenével hívják fel a figyelmet a tibeti társadalom aggasztó helyzetére.

Kapcsolódó honlapok:
www.fono.hu
www.koviszabolcs.hu

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!