Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Lapról-lapra (Könyvajánló)
Három eheti könyvbemutató
Szerző: PVÁ
2003. április 10. 10:50

Máté Imre Münchenben élő magyar költő és közéleti ember is: az ETANA kiadó szerkesztőjeként sokat tett a magyar-német irodalmi kapcsolatok ápolásáért. Vállunkon vízözönnel című könyve a szerző 1955 és 2002 között írott verseinek gyűjteménye. Az ironikus-önironikus hangvételű kötetben Máté Imre az ´56-os emigrációról és a haza fogalmáról elmélkedik, feleségéhez írott szerelmes versei pedig egy lírai lelkületű emberről tanúskodnak. A pécsi Pro Pannonia Kiadó gondozásában megjelent összeállítást szerdán 5 órakor mutatja be Görgey Gábor, a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere a Magyar Írószövetség Klubjában.

Ugyanebben az időpontban egy olasz írónő művének bemutatója lesz az Olasz Kultúrintézetben. Az 1999-ben Milánóban Az év szerzőjeként díjazott Chiara Lubrich egész életét a Fokoláre katolikus megújulási mozgalomnak szentelte. Új úton című könyvében ismét az ökumenikus béke, a keresztény egyetértés módjait kutatja.

A költészet napján, április 11-én, pénteken 4 órától mutatják be az Írók Boltjában Bertók László Valahol, valami című, legújabb verseskötetét, amely a Magvető Kiadó gondozásában múlt pénteken jelent meg. Az olvasó a filozófiai reflexiók játékos, ugyanakkor sejtelmes világába érkezik. A versek úgy beszélnek a külső-belső tájakról, hogy nem meghódítják, mindössze körültapogatják az élet hétköznapi és kozmikus kérdéseit. Így áll össze a kép: a kisebb-nagyobb világdarabkák talán mégis egy egészet alkotnak.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!