Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szerelem, szabadság, családi történetek (Képhatás)
Francia filmnapok hetedszer
Szerző: alma
2003. április 9. 21:44

Budapesten a Corvin Filmpalota, Debrecenben a Víg mozi, Miskolcon a Kossuth, Pécsett az Uránia és Szegeden a Belvárosi mozi vásznán peregnek majd a filmek jelenetei. Nyolc mű adja a filmnapok programját. Van köztük romantikus vígjáték, mint a Felix és Rose vagy a Lakótársat keresünk - ez egyébként az uniós élet várható bürokratikus kalamajkáit is felvillantja.

Azután nézhetünk valódi akciófilmet is, a Becsületkódex főszereplője a karakteres Samy Naceri, a Taxi sorozat sofőrje, s a film forgatókönyvének társszerzője Samy testvére, Bibi Naceri. A Kínzó mindennapok és a Számat figyeld, sőt a Novo is a lelki és testi kiszolgáltatottság helyzetéből indul, s hogy hová ér, ledolgozhatók-e a hátrányok, visszavághatunk-e akárcsak a közvetlen főnökünknek - ismerős, bennünket is érintő kérdések.

A filmnapokon ismerkedhetünk meg Sophie Marceau-val, a rendezővel. A házibulik egykori kamasz hősnője készítette a Beszélj a szerelemről című filmet. Franciául így hangzik a cím: Parlez moi d´amour - ugye ráismert az ismert és szívbemarkoló sanzonra? Nos, a Beszélj a szerelemről várhatóan jónéhány könycseppet kicsal a néző szeméből, legyen akár férfi, akár nő.

Végül itt lesz a nagyszerű grúz rendező, Otar Joszeliani munkája, a Hétfő reggel is. Joszeliani két évtizede hagyta el szülőföldjét, azóta francia produkcióként forgatta A hold kegyeltjeit, az Agyő, édes otthont, és tavaly a Lundi matin-t. A nagy család tagjainak, a nemzedékeknek a viszonya foglalkoztatta otthon, és érdekli itt is a rendezőt. Ebben a filmben játssza első filmszerepét, Vincent-t, Jacques Bidou, aki azonban nagyon is járatos a szakmában, mert a kilencvenes évek eleje óta producerként dolgozott Európában és az Egyesült Államokban.

http://www.franciafilmnapok.hu/ffn07/

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!