Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az Alvó Jónás ébredése (Képhatás)
Dézsmaházi galéria Budafokon
Szerző: S.M.
2003. április 10. 15:42

Az egyalakos szobrok, mint a csábító Putifárné, a Madonna-alakok, a haláruslány Kovács Margit műveinek „egyszerű” tökéletességét idézik. Ezt a bájt fokozza a megannyi szárnyas manó és teknősbéka figura, amelyek közelében alig lehet megállni, hogy ne vegye kézbe a kis „ékszereket” az ember.

„Alapvető érzésem a derű. A humor szemüvegén keresztül szeretném láttatni a növényeket, az állatokat – és a közöttük kapaszkodó emberkét. Egy kicsit magamat is…” – Bérces Brigitta vallomása főként a tányérformájú bibliai motívumokban mutatkozik meg: a Noé bárkáján – oroszlánok és zsiráfok mellett – gubbasztó apró madár-, és egérpárján, illetve az Édenből bűnbe csábító kígyón, amely hiába fonja körül Évát és Ádámot, nemhogy undorodni, de haragudni sem lehet rá, és mindenekelőtt a Jónás-trilógiában. A sorozat utolsó darabjában (Alvó Jónás) a próféta már annyira jól érzi magát a cet gyomrában, hogy édesdeden szundikál.

Radóczy Mária rokonszenves elvek szerint vezeti galériáját: jószándékból hívja fel a figyelmet egy korondi edénykészítő-házaspár munkáira, valamint a szintén erdélyi szövőmesterekre, párdarabos munkájuk bemutatásával a lösz-falba vájt pincehelyiségben, ahol saját távol-keleti és az ezeregyéjszaka meséinek motívumait ábrázoló alkotásai lelhetők fel  tűzzománc munkákon. Csöngessenek nyugodtan, az érdeklődők bebocsáttatnak!

Bérces Brigitta keramikus bemutatkozó kiállítása – április 6-16., naponta 14-18 óráig (Radóczy Mária Galéria, Budapest, XXII. Dézsmaház u. 27.)

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!