Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ha április, akkor francia filmnapok (Képhatás)
Juliette Binoche és Jean Reno az artiturának közös filmjükről
Szerző: Szentgyörgyi Rita
2003. április 1. 16:40

Romain Duris

A Becsületkódex című film sajátossága, hogy javarészt börtönviselt amatőrök formálják meg benne a bűnözőket. Az EU-csatlakozás küszöbén különös aktualitása lehet Cédric Klapish rendező vitriolos humorú vígjátékának, a Batyubálnak, amely európai országokból érkező diákokat találkoztat Barcelonában. A nyelvek és kulturális szokások bábeli zűrzavarában fogant komédia főszereplője a francia mozi nagy ígéretének számító Romain Duris.

Audrey Tatou

Az Amélie csodálatos életével nemzetközi karriert befutott Audrey Tatou-val pedig epizódszerepben találkozhatunk, aki Duris párizsi barátnőjét formálja meg a filmben. Otar Iosseliani nem szorul bemutatásra a művészfilmek szerelmeseinek. A Franciaországban élő grúz rendező a legjobb rendezés díját nyerte el a tavalyi berlini nemzetközi filmfesztiválon Hétfő reggel című lírai, családi filmjével. A vidéken játszódó emberi mikrotörténetek hűséges krónikása ezúttal egy vidéki vegyi üzem alkalmazottját teszi meg mozimeséje hősévé. Vincent-ot, aki apai tanácsra és anyagi támogatással elindul festői álmai nyomába, az itáliai Velencébe.

Jacques Audiard neve elsősorban neves forgatókönyvíróként ismert filmes körökben. Harmadik játékfilm rendezése, A számat figyeld  röviden arról szól, hogy a szerelem nem csak vak, hanem süket is. A Bíbor folyók, a Gyűlölet című akciófilmekből ismert Vincent Cassel az ötvenes évek neorealista olasz filmjeinek stílusában egy olasz beütésű kisstílű bűnözőt formál meg, aki az utolsó esélyt jelenti a világban hallókészülékkel tájékozódó harmincas titkárnő számára.

Béatrice Dalle

Emanuelle Devos méltán érdemelte ki A számat figyeld-ben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó César-díjat. Sajtátosan női látásmód, női érzékenység jellemzi a francia szerzői filmek sikeres rendezőnőjét, Claire Denist. Nagy visszhang övezte a tavalyi cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott  Kínzó mindennapok című kegyetlen thrillerét a kannibalizmus és erotika témakörében. Denis  naturalista, démoni alkotásának sztárja nem más, mint a Betty Blue-val befutott Béatrice Dalle, akit hosszú hallgatás, mellőzöttség után ez a film emelt újra reflektorfénybe egy neves orvos kannibalizmusban  és nimfomániában szenvedő feleségének szerepében.

Jean Reno

Az ászok ászának kétségkívül egy habkönnyű romantikus komédia számít a Francia Filmnapok idei kínálatában. A Házibuli, a Margot királynő című filmek sikeres forgatókönyvírója, Gérard Oury rendező és Michele Morgan színésznő lánya, Daniel Thompson nem kisebb sztárokat találkoztat a kamera előtt, mint Juliette Binoche és Jean Reno. A Szerelmi légott avagy Félix és Rose sztoriját tekintve alkalom szülte reptéri kaland két különc figura, egy depressziós agglegény üzletember és egy harsány megjelenésű, zűrös magánéletű kozmetikusnő között. Mind Reno, mind Binoche számára ez a film debütálásnak számít: A nagy kékség, a Léon, a profi, a Ronin, a Godzilla-filmek sztárja, Reno első ízben bonyolódik szerelmi kalandokba a kamera előtt. Binoche pedig először játszik hamisítatlanul vígjátéki szerepet egy filmkomédiában.

Juliette Binoche és Jean Reno Párizsban, az európai filmek találkozóján  nyilatkozott a Papirusz tudósítójának a közös szereplésről.
Binoche,
aki Hanna lánya szülése óta először állt a kamerák elé, élvezettel mesélt filmbéli szerepéről:

Juliette Binoche

- Rose amolyan Barbie-baba. A tökéletesség látszatát keltő nők paródiája, akik bárhol megtalálhatók a világban. A Rose-féle kozmetikázott szépségek legfőbb jellemvonása, hogy nem ismerik önmagukat, félnek az álarcuk elvesztésétől. Vonzóak, dekoratívak, kifogástalan a megjelenésük mindaddig, amíg nem találkoznak egy Félix típusú férfival. Ezt a találkozást  nevezném áramütésnek, szerelemnek első látásra. Látszólag egy világ választja el őket egymástól, mégis az első pillantásra kialakul közöttük valami megmagyarázhatatlan, esztelen vonzalom, ami megváltoztatja addigi életüket. És ennek hatására a bombázó csinibabáról fokozatosan lehull a szerepjátszás álarca. És hirtelen ott áll előttünk a maga sebezhetőségében egy sérült lelkű nő, aki mindennél jobban vágyik arra, hogy szeressen, hogy szeressék.

A legutóbbi években javarészt hollywoodi akciófilmeken edződött Jean Reno nagyobb fenntartással viszonyul az érzelmek játékához:

- Nem titkolom, hogy nagyobb késztetés érzek a férficinkossághoz a moziban, mint a férfi-nő kapcsolatokhoz. A férfiak közötti cinkosság kevesebb kockázattal, veszéllyel és kevesebb bonyodalommal jár. A nők felülmúlhatatlan erénye, előnye velünk, férfiakkal szemben, hogy szeretnek a dolgok végére járni. Addig nem nyugszanak, amíg fel nem hangolják bennünk az érzelmek húrját. A baj mindig ott következik be, amikor a lelkünkbe akarnak látni. A nők az élet több területén képesek domináns szerepet betölteni, mint a férfiak. Talán éppen ez az, ami frusztrál minket, és menekülése kényszerít, amint azt érezzük, hogy a vonzalomnak, az érzelmeknek tétje van. Félix alapvetően gyáva, mint az élet fontos kérdéseiben és döntés helyzeteiben mi, férfiak.                                                                                             

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!