Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fény az alagút végén (Képhatás)
Német, angol és magyar diákok kisfilmjei a Trafóban
Szerző: I-Web.hu
2003. április 1. 10:03

Immár harmadik alkalommal gyűlt össze egy csokorra való - gondos kezek válogatása nyomán - olyan kisfilmekből, amelyeket a német és angol ipar- és képzőművészeti iskolák hallgatói készítettek. A válogatás külföldön (Berlintől Londonig) remek kritikát kapott, a szív zsongul tehát akkor, amikor ezek után a különleges budapesti vetítésen fiatal magyar alkotók munkái is szerepelnek - méghozzá olyanok is, amelyek nem feltétlenül a szűk értelemben vett képzőművészeti felsőoktatásból kikerülő darabok.

HANA YAMAZAKI: "A király",
super 8-as animáció

Hana Yamazaki, a rendezvény magyarországi szervezője elmondása szerint "házalt" ezekért a filmekért, és természetesen őt is megkeresték a legkülönfélébb helyekről a "student´s short"-ok alkotói. Személyesen járta be például az ELTÉ-t, barátok szállították a füleseket, kapott internetcímet, ahol kreatívok helyezték el be nem mutatott munkáikat, és persze működött az ilyenkor szokásos szórólapozás, valamint a filmes oldalon a szájhagyomány útján terjedő "nyilvános vetítés", ami varázserejű szóösszetétel. Így a két részre bontott, fél hétkor kezdődő program első felét a külföldi, a második felét pedig a kreativitásában EU-konform (vagy felfelé) hazánkfiainak rövidfilm bemutatói alkotják - a kísérletitől az animáción át a dokumentumfilmekig.

"A cél mindenképpen a promóció - mondja Yamazaki asszony - az, hogy olyan alkotásokkal ismertessük meg a közönséget, amelyek a mi mércénk szerint igényesek, kreatívak, jól kivitelezettek, de a szűkös lehetőségek talán sohasem engednék, hogy valaha is tágabb közönség elé kerüljenek."

Ez a vetítés megismerteti a jövő művészeit és rendezőit az erre fogékony közönséggel: az EMERGEANDSEE hagyományai szerint a bemutatók után személyesen is találkozhat alkotó és közönsége a Trafó bárjában.

Belépőjegy: 500 Ft

www.trafo.hu

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!