Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hullámzó sokszínűség (Képhatás)
Bernát András festményei a K.Bazovszky Házban
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 14:35

Bernát András másfajta látásmódra készteti a szemlélődőt, mint a szokásos tárlatokon. A belépő első pillantásra azt hiheti: ezek a monokróm képek ugyan rendkívül szép színűek (számomra például varázsosak a kékek és a zöldek, minden bizonnyal azért, mert a tenger sokszínűségére emlékeztetnek), de mi lehet "mögöttük"? Aztán, ahogy az ember megáll egy-egy kép előtt, ha csak két-három lépést tesz is, azonnal észlelheti, amint életre kel a festmény.

Bernát András alumíniumport kever a festékbe, s így a hullámzó, dinamikus felületei fénnyel telítettek lesznek. De nem valami fémes-ezüstös csillogás, hanem belső ragyogás jellemző rájuk. Mert nem a festékbe kevert fémportól van fény a monokróm képeken, hanem attól, ahogy a fény éppen rávetül a festményekre, s kiemeli a lendületes hullámmozgás egy-egy részletét. Ezért fontos, hogy jó időszakban nyílik meg a képeiből rendezett kiállítás.

A fénytől ugyanis a képek elmozdulnak, élni kezdenek. Legalábbis amint csak kicsit is más szögből szemléljük a képeket, már nem ugyanazt látjuk, mint néhány másodperccel korábban. Ez pedig hihetetlen játékosságra ad lehetőséget - nemcsak a festő, hanem a látogató számára is, aki igazán belefeledkezhet a látványba. Itt nincs "történetmesélés", nincsenek események, figurák. Tulajdonképpen nem is mesélhető el, amit látunk, ami megtörténhet, az bennünk születhet meg. Ha megpróbálunk e monokróm világ mögé látni, erőteljesen képesek megérinteni minket ezek az egyszerűségükben is színpompás, táguló terű, dinamikus festmények.

Bernát András kiállítása a K. Bazovszky Házban tekinthető meg április 18-áig (Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 13., II. em. 19.)

www.bazovszky.hu

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!