Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Nemzeti Filharmonikusok (Komolyzene)
Elismerő kritikák méltatták a tengerentúli turné koncertjeit
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 25. 12:59

Frederick L. Kirshnit úgy véli: „Majdhogynem túlzás bárkit is kiemelni, de nem állhatom meg, hogy ne szóljak Szabó Anita fuvolista csillogó játékáról a szólókban, vagy a mesés együttes lelkének látszó Rudolf András brácsájának bársonyos, nemes fényű hangjáról. (…) Ez a délután kétségkívül a szezon eddigi legnagyobb zenei élménye volt” – összegzi véleményét a New York-i kritikus.

A dél-karolinai Greenville-ben tartott hangversenyről Ann Hicks írt elragadtatott beszámolót: „Hamar Zsolt tökéletes egyensúlyt tartott a szólista és a zenekar között, és a Liszt-mű [az Esz-dúr zongoraverseny] megrázó, szenvedélyes és tökéletesen kidolgozott előadásban szólalt meg vezényletével. A hangverseny utolsó számát, Csajkovszkij IV. szimfóniáját a Filharmonikusok szintén tökéletes odafigyeléssel, lebilincselő játékkal interpretálták. Az est megkoronázásaképpen pedig mi mást is játszhattak volna, mint Brahms magával ragadó Első magyar táncát. Az este során Hamar karmester engem önkéntelenül is egy bűvészre emlékeztetett, ahogy egymás után húzza elő cilinderéből a formás, szép fehér nyulakat. A bűvész csodanyulai ezen az estén a zenekar csodás fafúvósai, hihetetlen kürtösei és lenyűgöző vonósai voltak, akik mind feledhetetlen teljesítményt nyújtottak.”

A Worcesterben adott hangversenyről szólva Jennifer Weininger, a Telegram & Gazette kritikusa Beethoven Eroica szimfóniájának interpretációjával kapcsolatban kiemeli, hogy „a mű grandiózus volta és belső feszültségei ebben az előadásban szinte kézzelfoghatóvá váltak”. „Kocsis külön figyelmet fordított a ritmusra...Nem sürgette indokolatlanul a zenészeit, de többnyire gyors tempókat választott; a zenészek ugyanakkor igyekeztek a szóló részekben kihasználni minden pillanatot. A zenekar hangzásának alapját meghatározó erőteljes, áttetsző rézfúvós szólam meggyőzővé tette a belső hangok rezonanciáját. A fafúvósok csodálatosak voltak. A kürtöknek nem okoztak gondot sem a több ütemig kitartott hangok, sem a lenyűgöző futamok, és a szólamvezető oboa ragyogó hangja az utolsó tételben fénysugárként hatolt át a sűrű zenei szöveten” – méltatja a magyar muzsikusok teljesítményét a lap kritikusa.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!