Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ha dzsessz, akkor Zsámbék (Archívum)
Hazai és külföldi nagyságok muzsikálnak a romtemplom mellett
Szerző: E.E.
2002. december 6. 12:20


A Zsámbék Jazz Open 2002 tulajdonképpen a Magyar Rádió Márványtermében tartott hangversenyek „kihelyezett, nyári tagozata” – ahogy a szervező Maloschik Róbert mondta. A Bartók adófőszerkesztőség hangverseny szerkesztősége és az ő szervezésében már ötödik éve minden esztendőben megrendezik a tehetségkutató versenyeket, s mivel Maloschik Róbert úgy gondolja, nemcsak az ottani helyezés a fontos, hanem a további fellépési lehetőség is, ezért igyekeznek ilyeneket teremteni az ifjú tehetségek számára.

Nem véletlen, hogy a sorozat első  estje a The Winners nevet kapta, hiszen fellépnek a Bartók adófőszerkesztőség hangverseny szerkesztősége által szervezett nemzetközi tehetségkutató versenyek első helyezettjei. Hallható például az 1980-as születésű Oláh Cumó Árpád, aki az itthoni első díj után az egyik legjelentősebb nemzetközi versenyen, a brüsszeli 23. Jazz Hoeilaart versenyen indult tavaly, s – ami még soha nem fordult elő a rangos megmérettetés történetében – mind a négy fődíjat megkapta triójával. Nem csoda, hogy ezután a verseny szervezői lemezfelvételt ajánlottak nekik, s tavaly ősszel az EMI Zenei Kft. megjelentette az első albumukat, My Time címmel.

De hallható a győztesek ifjú, ma estére verbuvált zenekarában például az azóta nevet szerzett szaxofonos, Zana Zoltán is (aki már a Budapest Jazz Orchestra tagja), s az idei, Kovács Gyula jazzdob tehetségkutató győztese, az 1981-es születésű Lakatos András, az 1987-es Mihalik Ábel. De van még ifjabb tehetség is: Lakatos Krisztián, aki bőgőn játszik, s szinte elvész még a hatalmas hangszer mellett. A második estén, július 5-én a Botos Trió majd a Trio Gado játszik, azaz Gadó Gábor gitáros párizsi triója.

Július 12-én mainstream est lesz, amelyen elsőként egy hattagú női együttes muzsikál: az Idrányi-testvérek közül Ildikó dobol (ő az idei dobverseny döntőse volt, egyetlen nőként), Eszter zongorázik. Utánuk a Cumó Trió lép fel, amelyben a már említett, káprázatosan tehetséges zongorista mellett Horváth Plutó József bőgőzik, Jelinek Emil dobol (ha még énekelne is, az lenne az idei plussz szenzáció). A három, rendkívül tehetséges fiatallal Chico Freeman szaxofonos játszik, aki a chicagói avantgárd körök egyik leghíresebb muzsikusa. Nemrég dél-amerikai zenészekkel készített egy lemezt, amelyről szeretne négy dalt eljátszani Cumóékkal. Július 19-én avantgárd est lesz, amelyen hallható a Grencsó Kollektíva, valamint a felkapott New York-i szaxofonos, Assif Tsahar és a németországi dobos, Paul Lovens, de igazi csemegének ígérkezik, hogy három fúvós, Grencsó István, Borbély Mihály és Assif Tsahar együtt is játszik majd.

Az utolsó estén, július 26-án héttől Szakcsi Lakatos Béla, valamint Orbán György bőgős és az idei dobverseny győztese, Lakatos András játszik, s velük fellép a Németországban élő neves szaxofonos, Tony Lakatos is, majd a „nagy öreg”, Szakcsi Lakatos Béla két ifjú titánnal muzsikál, az 1989-es Lakatos Krisztiánnal és az 1987-es Mihalik Ábellel.  

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!