Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Sokszínű skála (Képhatás)
A Munkácsy-díjat is átadták március 15-én
Szerző: I-Web.hu
2003. március 19. 12:51

Sebestyén Zoltán 1984-ben diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán, 1987-ben ugyanitt fejezte be a Művészképzőt. Nem ez az első díja: 1988-tól három éven át volt Derkovits-ösztöndíjas, 1988-ban részesült a IV. Nemzetközi Rajztriennálé Nürnberg Materiellpreis-ában, 1994-ben pedig a Salgótarjáni Rajzbiennálén a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Társasága tüntette ki. Az idei Munkácsy-díjjal eddigi egyéni tevékenységét jutalmazták.

- Milyen érzés Munkácsy-díjasnak lenni?

- Rengeteg jó magyar művész van, nagy megtiszteltetés, hogy engem is kiválasztott a bizottság. A MAMÜ terjesztett fel, sokra tartják az egyéni munkáimat és a Block csoporttal közös tevékenységünket is.

- Hogyan szereztél tudomást arról, hogy díjazott leszel? Milyen volt a díjátadási ünnepség?

- Körülbelül két héttel ezelőtt levélben értesített a Minisztérium Kitüntetési Osztálya. Jó érzés volt. Az embernek szüksége van időnként visszajelzésekre, és ez hatalmas erkölcsi elismerés. A díjátadásra egyetlen kísérőt vihettem, a lányom jött velem. Nagy feszültség volt bennem, de azt hiszem, a lányom jobban izgult, mint én.

- Bár a díjat festőművészként, egyéni munkáidra kaptad, a Block csoporttal (amelynek tagjai rajtad kívül Katona Zoltán, Nayg István, Pika Nagy Árpád, Palkó Tibor) való együttműködés is fontos része az életednek.

Fotók: Stima Klára

- 1990 óta együtt dolgozunk. Egyedül elsősorban objekteket, rajzokat, festményeket készítek, a Block csoporttal pedig installációkat építünk belső és külső terekbe, performanszokkal foglalkozunk. A két dolog kiválóan kiegészíti egymást. A közös tevékenység visszahat az egyéni munkára is, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy egyforma műveket készítenénk. Az én műveimben is benne van mindaz, amit tőlük tanultam. Velük ünnepeltük meg a díjat is, a Szombathelyi Képtár Rúzs-kiállítására előkészítettük az anyagot, aztán ötösben megünnepeltük. Valóban örültek neki.

- Mi lesz ezután?

- Mi lenne? Tovább dolgozom, ez a díj nem törte meg a lendületet, sőt, nagy erőt adott a továbbiakhoz.

Az idei Munkácsy Mihály-díj nyertesei: Butak András grafikusművész, Drozdik Orsolya képzőművész, Gábor Éva Mária szobrászművész, Hajdú László festőművész, ifj. Bóna István festő-restaurátor, Jakobovits Miklós nagyváradi festőművész, Karátson Gábor festőművész, Ócsai Károly szobrászművész, Rácmolnár Sándor grafikus, Rozmann Ágnes tervező-grafikus, Sebestyén Zoltán festőművész, Trombitás Tamás festőművész, Zsemlye Ildikó szobrászművész.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!