Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Debrecenbe (is) kéne menni... (Zene-bona)
Tavaszi Fesztivál Debrecenben, Békéscsabán, Gyulán és Békésen
Szerző: Albert Mária
2003. március 13. 12:18
Szentpéteri Csilla

A XIII. Debreceni Tavaszi Fesztivál, amely egybeesik a XII. Tavaszi Tárlattal, sűrű programot kínál két héten át. Minden korosztály számára lesznek színházi produkciók, klasszikus- és népzene, balett- és operaelőadások. A város galériáiban, kiállítóhelyein színvonalas tárlatok várják a látogatókat. Március 15-én a DOTE Elméleti Galériában lesz az összművészeti rendezvény megnyitója. A klasszikus zene kedvelői már korábban, 13-tól élhetnek kedvtelésüknek: az Országos Főiskolai Rahmanyinov Zongoraverseny három napig tart. Később is lesznek zenei ínyencségek: fellép a japán-magyar zenekar, a Tokyo-Budapest Ensemble, Szentpéteri Csilla zongorajátékát élvezheti a közönség, lesz kamarazenei hangverseny, Händel Nagy Sándor ünnepe című művét a világhírű Kodály Kórus szólaltatja meg 20-án, 31-én pedig a Debreceni Filharmonikusok hangversenye zárja a fesztivált.

Lajkó Félix

Lajkó Félix, Snétberger Ferenc és Dés László zenéje a jazz-rajongóknak szól. A népzene-néptánc természetesen nem maradhat le a palettáról: a Debreceni Hajdú Táncegyüttes március 16-tól egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ha már tánc, akkor minden műfajban: a Magyar Fesztivál Balett, a Modern Tánc-Játék Stúdió és Mozgás Teátrum, a Valcer Táncstúdió előadásai szórakoztatják a közönséget. Színházi produkciókból sincs hiány: Tarcsai Szabó Tibor meseregény-átdolgozása, a Vojtina Bábszínház bábelőadása a gyerekeknek szól, a felnőttek pedig megnézhetik Eva Ensler darabját, egy Agatha Christie-átdolgozást vagy Kárpáti Péter színművét. A XII. Tavaszi Tárlat több egyéni kiállítás mellett olyan nagyléptékű kiállításokkal áll elő, mint a Gödöllői Iparművészeti Műhely Alkotóház tárlata, az országos diákfotó-bemutató vagy a válogatás a Képcsarnok kortárs anyagából.

Békéscsaba

Békéscsaba, Gyula és Békés városa is csatlakozott idén az országos Tavaszi Fesztivál-rendezvénysorozathoz. A tíznapos fesztiválon a zene dominál: a debreceni Talamba Ütőegyüttes játszik a nyitóesten, majd fellép az Apperto Vonósnégyes és Kassai István, a Brass in the Five rézfúvós együttes, valamint Hauser Adrienne és Tóth Péter. Lesz jazz is: Békéscsabán szerepel a Tűzkő Septett. Aki a magyar könnyűzenét szereti, el ne mulassza a Koncz Zsuzsa koncertet! A folklór is helyet kap: fellép a Ghymes együttes, a Ludas Zenekar előadása után táncház várja a ropni-vágyókat. Békésen pedig országszerte egyedülálló program lesz: 16-án cigány folklór napot tartanak. Határ Győző Nagy-Britanniában élő magyar költő pódiumbeszélgetésen vesz részt március 25-én.  És hogy a képzőművészet se maradjon le a listáról: zrenjanini alkotók munkáit állítják ki Békéscsabán, Békésen helytörténeti fotótárlat lesz, Gyulán pedig Koszta Rozáliára emlékeznek a fesztivál ideje alatt.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!