Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Amikor a lovag a zongora mellől vezényel (Archívum)
Rangos francia kitűntetés Kocsis Zoltánnak
Szerző: E.E.
2002. december 6. 13:00


Köztudomású, hogy Kocsis Zoltán zongoraművészként és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatójaként egyaránt rendszeresen műsorra tűzi francia szerzők műveit, valamint számos hangszerelést, átiratot is készít, 2002. március 31-én például hét Debussy-dal általa hangszerelt változatát vezényelte a Zeneakadémián, az NFZ élén. A díjról az értesítést a mai napon, 2002. május 23-án kapta meg a neves magyar előadóművész, az elismerést valószínűleg a budapesti francia nagykövetségen veszi majd át.

Egyébként Kocsis Zoltán különösen sikeres májust tudhat magáénak. Londonban, a háromhetes Kurtág-fesztivál keretében május 2-án a Royal Festival Hallban, a Birminghami Szimfonikus Zenekarral lépett közönség elő, Bartók III. zongoraversenyének szólistájaként. A The Guardian kritikusa így értékelte az estét: „A középső Adagiót nyitó korál minden hangját egyéni, ragyogó színnel ruházta fel, és ellenállhatatlan energiát sugárzott a fináléban.” Öt nappal később, a Queen Elizabeth Hallban, egy este két koncertet is adott, az elsőn Beethoven op. 27-es művének két szonátáját játszotta, a másodikon pedig Kurtág György op. 27-esének két, neki dedikált darabját adta elő a London Sinfonietta kíséretében.

Május 8-án Luxemburgban, a bő negyedszázados múltra visszatekintő, rangos Echternachi Nemzetközi Zenei Fesztivál nyitóhangversenyén Mozart, Liszt, Bartók és Beethoven kompozícióiból összeállított műsorral lépett Kocsis Zoltán a luxemburgi közönség elé – elsöprő sikerrel. Május 16-17-18-án három holland városban vezényelt – nem akárhonnan, a zongora mellől! Az estéken Mozart B-dúr zongoraversenyét játszotta és vezényelte, valamint Bartók Fából faragott királyfiját dirigálta a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Arnhemi Filharmonikus Zenekar élén.

Mindezek után jöhet némi itthoni ünneplés: immár hagyománya van annak, hogy Kocsis Zoltán a születésnapján jótékonysági koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyar egyesülete javára. A mostani, május 30-i hangverseny a Budapest Kongresszusi Központban már csak azért is különleges, mert kerek a szám. Bármennyire furcsa is, Kocsis Zoltán 50 éves az idén.  

http://www.filharmonikusok.hu

    

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!