Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hélene, Apache és Beethoven (Komolyzene)
Grimaud és az Európai Ifjúsági Zenekar koncertje a BTF-en
Szerző: Albert Mária
2003. március 31. 11:25
Vladimir Ashkenazy

Hélene Grimaud nem tagadja, hogy az iskola réme volt, untatta a munka. Később viszont, amikor a  Párizsi Konzervatóriumban tanult zongorázni, őt kísértették rémálmok, hogy a professzorai megállítják a vizsgán, mondván: nem elég érdekes, egyéni. Ott is hagyta az intézményt, majd a saját útját járta, Chopin és Szkrjabin műveit tanulmányozta. Sikerrel, mert 16 évesen egy Rahmanyinov-felvétellel elnyerte a Grand Prix du Disque fődíját. Két évvel később, 1988-ban debütált mint koncertzongorista Párizsban, az Orchestre de Paris-val, Daniel Barenboim vezényletével.

Azóta ő a nemzetközi hangversenyélet egyik legtöbbet utazó művésze, 1991 óta New Yorkban él, segített létrehozni a South Salem alapítványt és központot, amely ama farkasokat menti. 1991-ben találkozott az elsővel, ma három farkas gazdája, a Kaila, Apache, Lukas társaságában készült fotók is népszerűsítették a zongoraművésznőt, persze inkább az állatvédők körében és nem a kollégák közt. Visszautasítja, hogy ő a magányos, turnéról turnéra rohanó zongorista lenne, akinek egyedüllétét két munka között a farkasok enyhítenék, ám küldetésének tartja, hogy a természet védelmét propagálja.

Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara

Ami a gyerekkorát illeti, a szülei tánccal, illetve harcművészettel és tenisszel kísérleteztek, hogy lekössék fölös energiáit. Ehhez képest meglepő volt, hogy bár elég későn talált rá, a zongora ejtette rabul. Szinte szó szerint, hiszen egy jó muzsikusnak hosszú órákat kell gyakorolnia, a pódiumi jelenlét a munkának csak töredék része. Budapesten Beethoven G-dúr zongoraversenyét szólaltatja meg, portré CD-jén két darabot játszik tőle, de két Brahms-, egy Schumann- és egy Gershwin-kompozíció is szerepel a felvételen (Warner Classics).

A lemez alapján biztonsággal csak az állapítható meg, hogy Hélene Grimaud az energikus játék híve. Nincs kedvenc zeneszerzője, azt állítja, hogy a muzsikus pályája periodikusan újra és újra felfedez magának egy-egy komponistát, így formálódik a repertoárjuk. Grimaud tavaly ismét Rahmanyinov felé fordult, azt mondja: olyan ő, mint egy öreg barát, arisztokratikus, nemes érzésű.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!