Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
©kyt!, vagyis Hukkle – csehül (Archívum)
Magyar filmek nemzetközi fesztiválokon
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 7. 13:19


Négyszer is vetítik a San José-i Nemzetközi Filmfesztiválon (február 27.-március 9., USA) a „független elbeszélők” versenykategóriában Pálfi György filmjét. A Hukkle 15 másik alkotással mérettetik meg. Az észak-kaliforniai szemlén összesen kilenc kategóriában mutatnak be filmeket. Szintén versenyzik a Hukkle a 18. Párizsi Filmfesztiválon (március 24.- április1.). A 26. Portlandi Nemzetközi Filmfesztiválon (február 14.-március 1.) pedig kétszer vetítették. Szintén bekerült a független filmeseket támogató Sedonai Nemzetközi Filmfesztivál és Workshop (február 28.-március 2., USA) játékfilm-válogatásába.

A kortárs filmművészet képviselői több mint 30 országból érkeznek az Adelaide-i Nemzetközi Filmfesztiválra (február 28.-március 7., Dél-Ausztrália). A 11 kategória közül – még a számítógép-játékoknak, és a női rendezőknek is külön szekciója van –  a 35 játékfilm egyike Pálfi György alkotása. Az „új hangvétel”, „egyéni látásmód” szekcióban a Hukkle, az „ördög a testben” kategóriában Mundruczó Kornél Szép napokja szerepel a 31. Belgrádi Nemzetközi Filmfesztiválon (február 28.-március 9.). A 18. Mar del Plata-i Nemzetközi Filmfesztiválon (március 6-15., Argentína) tizenötödmagával – egyebek mellett A Magdaléna nővérekkel – a Nézőpont szekcióban mutatják be az eredeti hangvételű alkotást.

Ötször vetítik a dán fővárosban, Koppenhágában a Hukklét, az Éjszakai Filmfesztiválon (március 28.-április 6.). Ezen kívül még a prágai Európa Filmhéten (március 6-16.) Mészáros Péter Eső utánjával együtt a csehek is bemutatják Pálfi György filmjét, amelynek címét ©kyt!-nek fordították – az albán változat címét is nyomozzuk,  minthogy a mű a Tiranai Nagykövetségen is látható. Továbbá, az indonéziai Semarangban (március 15-30.), Fekete Ibolya Chicojával, Gulyás Gyula Fény hull arcodra és Mundruczó Kornél Nincsen nekem vágyam semmi című alkotásával együtt Ázsiában is Hukklézhatnak az érdeklődők.

A homokanimáció mestere, Cakó Ferenc Pszichoparádé című hatperces filmjével a 22. Brüsszeli Animációs Filmfesztiválon (február 25.-március9.) versenyben szerepel. Szintén versenyzik Mészáros Péter Eső utánja Mexikóvárosban (március 23-27.). Kamondi Zoltán pedig a 27. Cleveland-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be (március 20-30.) Kísértések című filmjével. A Londoni Riverside Stúdióban nagyszabású retrospektív vetítéssorozat keretében Jancsó Miklós teljes életművét vetítették. Szabó István alkotásaiból Splitben rendeznek retrospektív vetítést (március 6-28.).

Fesztivál site-ok:
Adelaide:
http://www.adelaidefilmfestival.org/
Belgrád: http://www.fest.org.yu
Cleveland: http://www.clevelandfilmfestival.com/
Koppenhága: http://www.natfilm.dk
Mar del Plata: http://lcsn.com.ar/mdp18/
Montreal: http://www.ffm-montreal.org
Párizs: http://www.festivaldufilmdeparis.com/
Portland: http://www.nwfilm.org/festivals/piff/piff_index.htm
San José:  http://www.cinequest.org/
Sedona: http://www.sedonafilmfestival.com/

Filmhonlapok:
Cakó Ferenc:
http://www.cakostudio.hu/
Hukkle: http://www.hukkle.hu/
Nincsen nekem vágyam semmi: http://www.nincsennekem.hu

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!