Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Tér és erő (Archívum)
Lakástrend és Design Kiállítás 2003
Szerző: I-Web.hu
2003. március 7. 10:04


A legváltozatosabban kialakított lakásbelsők installálásánál a kiállítók nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy megmutassák, a design mekkora hatással van mindennapjaink környezetére. Ez a modern rész adja a kiállítás nagyobbik részét, de a hagyományosan az európai bútorkultúra legjavát reprezentáló stúdiók kínálata mellett idén Design-történeti Tárlatot is láthatnak a tárgykultúra iránt érdeklődők.

Az idei kiállításon 38 cég állít ki, mintegy 2600 négyzetméteren, és a 21. század nappali-, háló-, és fürdőszobáiba, konyháiba kalauzolnak minket a kiállítók. Jó bolyongani az "új szagú" bútorok között, belehuppanni egy fotelbe, és kicsit elképzelni azt, hogy mindez a mienk. Most pedig egy virtuális sétára szeretném invitálni Önt!

Haladjunk végig először a hálószobákon. A legújabb többféleképpen variálható-hajtogatható-besüppeszthető fotelágyaktól az antik, rusztikus, fából faragott, mozgatható újság- és reggelizőtartóval ellátott franciaágyig minden megtalálható. A kárpitszövetekben leginkább az élénk színek dominálnak: meggyvörös, kanárisárga, királykék, de nagy sláger a hófehér is, ami szépnek szép, de egyáltalán nem praktikus, tekintve, hogy a legkisebb porszem is meglátszik rajta. A hálókban található dekorációk egyedileg tervezett, minimál-formát követő darabok míves kivitelezésben: vastag falú üvegvázák, fémből készült asztali gyertyatartók és fali díszek.

Rossz hírem van azoknak, akik garzonlakásban laknak, mert a jövő designerei a nappali szobát óriásira álmodták, amelyben a szabad tér lehetőséget ad munkára, pihenésre, szórakozásra, vendégek fogadására. Ezért kevés, ám mutatós és könnyen takarítható bútor került a nappalikba. A technikai fejlődést követve a tervezők helyet hagytak a legmodernebb szórakoztatási cikkeknek, persze mindennek a legdivatosabb formát választva (pl. a falon kígyóként tekeredő CD tartó).

A legérdekesebb azonban a konyha és a fürdőszoba szekciók körbejárása. Mosoly bujkál az arcomon, hiszen a konyhákat szintén ipari méretben álmodták meg, mintha egy átlagos magyar család minimum hattagú lenne, plusz a nagyi, a kutya, a macska, a szomszéd gyerek és persze a háromfős kiszolgáló személyzet, no meg a szakács. Óriási pultok, vitrines üvegszekrények, páraelszívók hatalmasodnak fölénk, szinte eltévedünk az éttermi méretű konyhákban. Az étkezőrészek berendezése viszont nagyon hangulatosra sikerült. Frissen vágott virágok díszítik a többnyire fából készült étkezőasztalokat, a formatervezett három- és négyszög alakú tányérok mellett még az evőeszközök is követik a konyha hangulatát. Az ember szinte kedvet kap, hogy leüljön az asztal mellé, és jól megebédeljen.

A legkülönfélébb ízléseket azonban a fürdőszoba berendezések tudják kielégíteni. Formában, színben, szolgáltatásban a legváltozatosabb dolgokat találhatjuk meg: gömbölyűre formált, halványzöld üvegkádat; egyenes, merev műanyaglapokból összeállított kádat; pezsgőfürdő kabint, gombokkal működő "high-tech" zuhanyozót. Az egész kiállításon egyetlen dolog van csak, ami nem nyeri el a tetszésemet: a WC csészék. A formák megálmodóinak még mindig nem sikerült a fürdőszoba eme fontos tartozékát az emberi szem számára kellemesre alakítania. A hidegen csillogó porcelán csészék formája leginkább a repülőterek és gyorséttermek toalettjeire hasonlít, és barátságtalanul fehérlenek a többi tárgy között. Lehet, hogy a forma leplezi a kényelmet... és ezért, úgy ahogy vagyok, rácsüccsenek az egyikre, de csalódnom kell, az ülőke pont annyira kényelmes, mint amennyire szép.

Mindenesetre, ha tetszett ez a kis virtuális séta, március 9-ig még a valóságban is kirándulhatnak egyet a Műcsarnokban. Belépőjegy: 1200 Ft.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!