Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ibusár és a Fantom (Képhatás)
Országos színházi ajánló májusra
Szerző: V.Sz. – S.M.
2003. április 30. 10:48

A Budapesti Bábszínházban Babits Mihály Barackvirágja az évad premierje. A Vígszínház munkatársai is gondoltak a kisebbekre: egy örök klasszikust, a Hamupipőkét tűzték műsorra. A zenés mesejáték címszerepében Kéry Kittyt láthatjuk.

Király Linda, Mahó Andrea
és Bíró Eszter

A Budapesti Operettszínházban látható Lévay Szilveszter és Michael Kunze sikerszagú musicalje, a Mozart. A darabot Kerényi Miklós Gábor rendezte. Az eddig főként prózai darabokat „vezénylő” Zsótér Sándor két opera-bemutatóval rukkolt elő: Arnold Schönberg Várakozás című operája és Alexander von Zemlinsky A törpe című műve az Operaház előadása - mindkettő német nyelven.

Az opera egy időre beköltözik a Madách Színház épületébe is: Webber musicalje, Az Operaház fantomja Magyarországon elsőként az eddigiektől eltérő változatban Szirtes Tamás rendezésében látható majd június első napjától. Zalaegerszegen és Szolnokon is fut zenés darab, nevezetesen a Marica grófnő és az Alul semmi – a musicalt Szikora János rendezte. Olykor ugyanaz a darab nemcsak a fővárosi, hanem vidéki színházak repertoárján is föltűnik. A Madách Kamarában decemberben bemutatott Goldoni A komédiaszínház című darabja Veszprémben van színpadon. Tavaly az Új Színházban állították színpadra Bulgakov Álszentek összeesküvése című művét, amely márciustól a kecskeméti Katona József színházban látható. A főbb szerepeket Epres Attila és Balogh Erika játssza.

Klasszikusokból sincs hiány tavasszal. A tatabányai Jászai Mari Színházban az Othello szerepel, a Radnótiban nagy sikert aratott Anconai szerelmesek pedig Veszprémben látható. A Bárkában a Három nővérrel (május 9.), a Rómeó és Júliával (június 14.), az Új Színházban Az úrhatnám polgárral (május 2.) találkozhatnak a színházkedvelők.

Udvaros Dorottya
a tatabányai Ibusárban

Ugyanakkor egyre több kortárs magyar drámaíró műveiben látnak fantáziát a rendezők. Egressy Zoltán író Három koporsója a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, Parti Nagy Lajos Ibusár című, zenés-tános huszerettje Tatabányán látható. Bereményi Géza két rendezésének két városban is premierje volt: a Győri Nemzeti Színház színpadán az Eldorádóból ismert Monori család története elevenedik meg, Szolnokon pedig április 25-től szórakoztat Georges Feydeu vígjátéka, a Bolha a fülbe. Tompa Gábor a Pesti Színházban már megrendezte Samuel Beckett Godot-ra várva című darabját, április végén újabb Beckett-bemutató következik: a Vígszínház házi színpadán az Ó, azok a szép napok című abszurd játék.

Mácsai Pál, a Madách Kamara vezetője Jevgenyij Svarc A sárkány című művét rendezte meg. Lukáts Andor és Ascher Tamás egy-egy rendezéssel adósa volt a Katona József Színháznak - előbbi Heinrich von Kleist A bosszújával (A Schroffenstein-család) törlesztett, utóbbi Eugene Labiche A persely című darabját választotta, amelynek előbemutatója májusban, bemutatója pedig szeptemberben lesz.

A legtöbb tavaszi premier a Budapesti Kamaraszínházhoz kötődik: a Tivoliban Tordy Géza O’Neill-rendezését, a Boldogtalan holdat már március elsejétől láthatjuk, Görgey Gábor Tükörjátéka április 26-i bemutató. Az Ericsson Stúdió premiersora: Gogol-Sopsits: Egy őrült naplója (március 8.), Banier Soha nem szerettelek (március 15.) és Racine Bereníké (április 12.). A Shure Stúdióban Benchetrit Pályaudvari komédiáját Fodor Tamás rendezi (május 3.).

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!