Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Csökkentett létszámmal muzsikálnak (Archívum)
Új partnereket keresett a Matáv-zenekar
Szerző: E.E.
2002. december 6. 13:12

 

A Matáv Szimfonikus Zenekar, amely tíz esztendeje működik a Matáv kizárólagos fenntartásában, az idén új partnerkapcsolatokat alakított ki, mert csökkent a fenntartói támogatás. A következő évadról tartott sajtótájékoztatón Bolvári-Takács Gábor ügyvezető igazgató elmondta, hogy a szimfonikus együttes anyagi hátterét biztosító Távközlési Zenei Alapítány 1990 óta működteti a zenekart, s a szervezetet 10 esztendeje a Matáv tartja fenn. A távközlési társaság ugyan rendkívül büszke együttesére, amelyet nem egyszerűen néhány millió forinttal támogat, hanem fenntartóként működteti azt, tehát évente 300-350 millió forintot fordít rá, most mégis csökkenti a támogatást. Így a tavalyi 356 millió után az idén 300 millió forintból – a saját bevételekkel együtt összesen 386 millió forintból - kell gazdálkodniuk.

 

A távközlési cég vezetői ezt a lépést azzal magyarázzák, hogy a piac liberalizációja új helyzetet teremtett, s nem tudnak akkora összeget fordítani kultúrára, mint korábban. A csökkenő támogatás miatt a zenekar vezetői arra kényszerülnek, hogy az eddig 89 státusszal muzsikáló együttes létszámát 72 főre csökkentsék - ennél kevesebb zenészt már aligha alkalmazhatnak, ha szimfonikus zenekari munkát akarnak folytatni. Emellett az adminisztratív területen is csökkentették a létszámot.

 

Ugyanakkor új utakat is kerestek: ötéves közszolgáltatási szerződést írtak alá a ferencvárosi önkormányzattal, s ennek keretében az együttes állandó fellépőként vesz részt a Ferencvárosi Nyári Játékok programsorozatában. A helyszín nem véletlen, hiszen a Ferencvárosban, a Páva utcában található a Matáv Zeneház, ahol rendszeresen koncertezik az együttes, s mások fellépéseinek is helyet biztosítanak. A zenekar július 2-án ad először hangversenyt a Ferencvárosi Nyári Játékokon. A szerződés azzal az előnnyel jár, hogy így a Matáv Szimfonikus Zenekar is részesülhet a Belügyminisztérium azon alapjából, amelyből az önkormányzati zenekarok kaphatnak pályázati úton normatív állami támogatást.

 

A Matáv Szimfonikus Zenekar szintén ötéves együttműködési szerződést keretében ad koncerteket a Vajdahunyad vári nyári zenei fesztiválon. Igaz, a zeneakadémiai koncertek száma csökken a 2002/2003-as évadban, de az együttes kapcsolódik a Magyar Nemzeti Múzeum alapításának 200. évfordulóját köszöntő programokhoz, emellett folytatódnak a bérleti előadások a Magyar Tudományos Akadémia Roosevelt téri épületében. Ligeti András zeneigazgató mindenesetre ígéri: a takarékoskodás nem mehet a minőség rovására.

De ez már a jövő zenéje.

 

http://www.matav.hu/vilag/tarsadalmi/szimfonikuszenekar.html

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!