Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
L2=jDt/4f (Archívum)
Megfejtés a fazékban
Szerző: Albert Mária
2003. március 5. 14:06


Hasonlóan izgalmas konyhatörténeti és konyhai titkokról rántja le a leplet Jáki László új könyvében, amelynek már a címe is sokat sejtető: A gyilkos nő és a bab. A cím arra a közismert(?) tényre utal, hogy a bab nyersen mérgező, s csak az áztatás illetve a főzés során veszíti el méreganyagait. A szerző, miközben azon gondolkodott, hogy hogyan jutott valakinek eszébe az egyébként mérgező növényt vízbe áztatni, arra a következtetésre jutott, hogy talán egy feleség próbálta férjét megmérgezni, s szegény másnap csalódottan állapította meg, hogy a férj nem hogy nem halott, de még dicséri is az "utolsó vacsorát".

Ám az sem csalódik, aki inkább a fizikához, mint a konyhaművészethez vonzódik. Íme egy konyhai képlet: L2=jDt/4f. E képlet segítségével végre tudományos alapokra helyezhető a kekszmártogatás művészete! Nincs többé kínos halászgatás, vadászgatás a csészébe szakadt kekszdarabok után, csak tiszta matematika és a tiszta élvezet.

A magfizikus szerző évek óta kutatja a konyha rejtelmeit, eddig tapasztalatait a Magyar Konyha hasábjain osztotta meg a nagyérdeművel. Kötetében az évek alatt felgyűlt írásait fogta egybe, januártól decemberig, a másnaposságtól szilveszterig. Hétköznapi jelenségekkel, ételekkel foglalkozik tudományos alapossággal, és ami fő: mindezen bonyolult fizikai és kémiai jelenségeket képes érdekes és érthető módon leírni. Megismerhetjük a kávéfolt természetét, a sajtban levő lyukak méretének titkát, és megtudhatjuk, hogy Amerikában még ezt is szabványhoz kötik.

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!