Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Világhírű előadóművészek koncerteznek itthon (Archívum)
Az első kötöttségek nélküli évad a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnál
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 25. 12:47

A január 1-je óta közhasznú társasági formában működő Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) zeneigazgatója, Kocsis Zoltán szerint a 2002/2003-as évad az első, amelynek a programját kötöttségek nélkül állíthatták össze. Amint a ma esti, évadnyitó koncert is mutatja, nem lesz hiány így neves vendégművészek fellépésében.

 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár az év eleje óta működik közhasznú társaságként. Az együttes kiemelt állami támogatást kap az idén, erről még 2001-ben állapodtak meg az NFZ vezetői a nemzeti kulturális örökség miniszterével, Rockenbauer Zoltánnal. Ennek köszönhetően 2002-ben 1,5 milliárd forintos büdzséből gazdálkodhatnak, a jelentősen megemelt központi támogatás egyik feltétele volt, hogy rendszeresen hívjanak hazai koncertjeikre világhírű előadóművészeket.

 

Ennek megfelelően rangos partnerek lépnek fel ismét az együttessel, az énekes szólisták között lesz például a ma esti, évadnyitó koncerten Michéle Crider, Jevgenyij Nyesztyerenko és Zoran Todorovic. A hangszeres szólisták között pedig például Joshua Bell és Jean-Yves Thibaudet koncertezik a zenekarral a 2002/2003-as évadban. Az együttes következő, október 4-i koncertjét a Pesti Vigadóban Kocsis Zoltán vezényli, az október 9-it a Zeneakadémián szintén, a novemberi három harngverseny (13-a, 18-a és 25-e) karmestere Kobayashi Ken-Ichiro.

 

Érdemes is elzarándokolnia a koncertekre annak, aki szereti a zenekar játékát, az NFZ ugyanis a következő évadban tulajdonképpen alig tartózkodik itthon. Ha ez túlzás is, tény: az együttes rengeteg meghívásnak tesz eleget, októbehttp://www.papirusz.hu/browser/rben phttp://www.papirusz.hu/browser/éldául 19-e és 30-a között Németországban lépnek fel. 

 

2003 januárjában több mint kéthónapos turnéra utaznak az Egyesült Államokba, ahol 35 városban lépnek fel. Június közepétől aztán négy héten át Japánban adnak hangversenyeket Kocsis Zoltán és Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével. Egyébként Kobayashi Ken-Ichiro, az együttes tiszteletbeli elnök-karnagya dirigálja januárban azt a két tokiói koncertet, amelyen a Nemzeti Énekkar közreműködésével a Carmina Buranát adják elő. S hogy a magyar zenebarátok se csak irigykedve kövessék a külföldi fellépések eseményeit: Orff közkedvelt műve novemberben a Budapest Kongresszusi Központban is hallható Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével.

 

Minden bizonnyal a jelentősen megemelt támogatásnak köszönhető az is, hogy hasznos kiadványsorozatot jelentetnek meg, amely ismerteti az együtteseket, a koncerteken fölcsendülő műveket, bemutatja a vendégművészeket.

 

Az együttes vezetői létrehozták a Nemzeti Filharmonikusok Baráti Körét, amelynek az a célja, hogy kedvezményekkel, különféle szolgáltatásokkal kedveskedjenek a rendszeres hangverseny-látogatóknak. A baráti kör tagjai elsőbbséget élveznek a jegy- és bérletvásárlásnál, ez utóbbinál 10 százalék kedvezményt kaphatnak azok, akik bérletüket az együttesnél vásárolják meg. 

 

Egyébként lesznek olyan rendezvények, amelyeket kizárólag a baráti kör tagjainak szerveznek: az érdeklődők beszélgethetnek az együttes vezetőivel és tagjaival, valamint a vendégművészekkel, ellátogathatnak a kottatárba, s részt vehetnek a próbákon. A baráti kör tagjai a saját költségükön ugyan, de elkísérhetik az együttest bizonyos külföldi turnékra, amelyeken a hangversenyjegyekről a zenekar gondoskodik.

 

http:// www.filharmonikusok.hu

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!