Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Mint a (Archívum)
A 34. Budapesti Függetlenfilm Szemle díjai
Szerző: I-Web.hu
2003. február 26. 15:58


A február 21-e és 23-a között rendezett 34. Budapesti Függetlenfilm Szemle zsűrijének tagjai, Dr. Buglya Sándor, Grunwalsky Ferenc, Szilágyi Kornél (alias Igor Buharov), ahogy a műfajok, illetve egy szemlék megkövetelik, több kategóriában - kísérleti-, kisjáték-, nagyjáték-, dokumentum-, kísérleti-kisjátékfilm, valamint kísérleti dokumentumfilm - díjazta a pályatársakat és alkotásaikat.

Kiemelt díjat kapott Káldy László a Kísérleti nyúl és a Jövök, ha tudok című filmekért. A zsűri különösen fontosnak tartotta, és oklevéllel jutalmazta három alkotóműhely - a Celluloid Műhely, a Közgazdasági Politechnikum és a Szent László Gimnázium - működését, mert (az indoklás szerint) "a hivatásos stúdiókat felülmúló kollektív munkával, sokszínű, egyenletes színvonalú filmeket készítenek, és segítik az alkotók egyéniségeinek kibontakozását".

Húszezer forinttal járó egyéni alkotói díjat kapott Grei Tibor Bukolikák, a Közgáz Vizuális Brigád a Magyar Filmszemlén információs programban (versenyen kívül) vetített 6 vasárnap Magyarországon, Kővári "Borz" József Szülőfalum vasárnap, Zomborácz Virág Az ősz hét pillanata, Sir MAi Márton-Szabó Dani-Takács Andris Takács dosszié, valamint Szlamka György Toboz, Újhelyi Réka-Dávid Ildikó-Dávid Áron-Fabók András Való Világ című filmekért. Különdíjra, azaz tíz tekercs S8-as Kodak-filmnyersanyagra érdemesítették a Pintér Zoltán-Ari Péter-Dávid Áron-Pintér Miklós négyest A menekülés anatómiája című munkájukért.

A fővárosi független filmek szemléje után az 50. Országos Függetlenfilm Fesztivált rendezi meg Kaposvárott március 20-a és 23-a között a Magyar Független Film és Video Szövetség. A filmek nevezési határideje február 28-a, péntek 14 óra. További információk, valamint letölthető nevezési lap a szövetség honlapjáról, a www.mafsz.hu -n találhatók.

Kapcsolódó honlapok:
Celluloid Műhely:
http://www.freeweb.hu/cell/
Igor Buharov készülő honlapja: http://www.buharov.hu/
Közgazdasági Politechnikum: http://www.poli.hu/poli/
Szent László Gimnázium: http://sztlaszlo.szlgbp.sulinet.hu/

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!