Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Díjesőben éneklő angyal (Archívum)
Norah Jones a Grammy-díjkiosztó hőse
Szerző: Albert Mária
2003. február 26. 16:03


Egész Amerika Jones lábai előtt hever: albuma négyszeres platinalemez, ő maga megfordult az összes televíziós show-műsorban és magazinban, amely számít a szakmában, hétvégén pedig jött a Grammy-eső. Jones öt kategóriában (Az év felvétele, Az év albuma, Az év felfedezettje, Legjobb pop énekesnő, Legjobb pop szólóalbum) nyerte el a gramofont ábrázoló aranyszobrocskát, de zenésztársa, Jesse Harris, a Don\\\\\\\\\\\\\\\'t Know Why című sláger szerzője sem tért haza üres kézzel (Az év dala). Arif Mardin, aki korábban olyan óriásokkal dolgozott együtt, mint Aretha Franklin vagy Dusty Springfield, az év producerének járó díjat vehette át, hangmérnöki munkájáért pedig S. Husky Huskolds és Jay Newland részesült a rangos elismerésben.

Jones, aki a világhírű indiai szitárművész, Ravi Shankar lánya, New York-ban született, ám még kislányként anyjával Dallas egy külvárosába költözött. Öt évesen már templomi kórusban énekelt, két évvel később pedig zongorázni kezdett. Középfokú tanulmányait abban az iskolában végezte, ahová korábban a világszerte ismert énekesnő, Erykah Badu is járt, majd az észak-texasi egyetem jazz-zongora szakos hallgatója lett. Diplomát végül nem szerzett, mert 1999-ben, New York-i nyaralása során annyira megigézte a nagyváros zenei élete, hogy nem tért vissza Texasba. Ehelyett egy ideig a Wax Poetic nevű zenekarral lépett fel, miközben maga köré gyűjtötte azokat a zenészeket, akikkel aztán 2001-ben rögzítette bemutatkozó alkotását. A többi - ahogy mondani szokás - történelem.

Akinek van szabad háromnegyed órája, amelyet kellemesen szeretne eltölteni, hallgassa meg Jones debütáló lemezét. A Come Away With Me a jazz, a soul, a pop és a folk elragadó elegye, amelyet az énekesnő gyönyörű hangja koronáz meg. A lemez tizennégy dalt tartalmaz, melyek között néhány klasszikus szerző (Hank Williams, J.D. Loudermilk, Hoagy Carmichael) eredetijének feldolgozása is helyett kapott, de a dalokat javarészt Jones zenésztársai, Lee Alexander és Jesse Harris jegyzik. Emellett három kompozíció, köztük a címadó szerzemény az énekesnő nevéhez fűződik, aki hangja mellett zongorajátékával is elvarázsolja a hallgatókat.

A Blue Note Records nevű legendás jazzkiadó ifjú felfedezettje aligha álmodott arról a hatalmas sikerről, amelyben jelenleg része van. Kisebbfajta csoda, hogy Jones skatulyákat nem tűrő dalai és az egyedit általában nehezen befogadó amerikai közízlés ennyire egymásra találtak. Furcsa módon eleinte épp a kiadó ódzkodott a lemez megjelentetésétől, attól tartva, hogy Jones zenéje nem igazán illik profiljába. Végül mégis kiadták az albumot, ami valószínűleg a lemezcég történetében hozott legbölcsebb döntések egyike volt. S azt, hogy az énekesnővel kapcsolatban tényleg indokolt csodáról, illetve valamiféle természetfeletti jelenségről beszélni, Bruce Lundvall kijelentése látszik megerősíteni. A kiadó elnöke szerint Jones úgy énekel, mint egy angyal, s mikor zongorázik, ujjai helyén mintha tollak lennének.

www.norahjones.com

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!