Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Stafírung (Archívum)
Szvorák Kati új CD-je
Szerző: Albert Mária
2003. február 21. 10:53


Szvorák Kati népdalénekes Stafírung című hanghordozója nem valamiféle álságos nosztalgiázás soha nem volt bezzeg-korok iránt, hiszen hozzá hasonlóan mi is tudjuk: a monarchia élete korántsem volt annyira konfliktusmentes, mint amilyennek ezt bizonyos iskolák szeretnék beállítani. Mégis van aktualitása a zenei összeállításnak, hiszen áprilisban népszavazás lesz arról, akar-e Magyarország az Európai Unió tagja lenni, s ha a döntés igen lesz, újra meg kell majd tanulnunk más formában, határok és korlátok nélkül együtt élni a legkülönbözőbb nemzetiségekkel. Elsősorban persze azokkal, akik közvetlen környezetünkben, mellettünk, velünk élnek.

Bár a Közép-Európa lakodalma alcímmel kiadott lemez nem tör hivatalosan lándzsát az unió mellett, ennek ellenére mégis az egyik legmarkánsabb zenei megfogalmazása lett az egységesülés koncepciójának. Ezt a felvételeken hallható zenekarok sokszínűsége is jelzi.
Nincs két Magyarország - jókedvűen elfér egymás mellett a Hungaroton Classic kiadásában megjelent CD-n a bécsi Mulatschag Gruppe, a szlovák Ponitran, az ukrajnai Técsői Banda, a szerb zenét játszó Vujicsics, az Odessa Klezmer Band, a Kőfaragók és a Hegedűs Együttes. Meg persze Szvorák Kati, ez a szlovákiai magyar kislányból magyarországi magyarrá lett népdalénekes (s furcsa módon mindeközben nem kellett semmi mássá válnia, mint aki mindig is volt), aki saját példájával, pályájával is bizonyítja: emberek közt a valóságban soha nem húzódik, nem húzódhat határ.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!