Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Beszél olaszul? Sebaj! (Zene-bona)
Olasz énekegyüttes a tavaszi fesztiválon
Szerző: Albert Mária
2003. március 18. 12:35

Idén az itáliai Campania tartomány a fesztivál külföldi vendége. Nápolyban és környékén az ókor, a középkor és a jelen harmonikusan találkozik. (Persze Olaszországban hol nem? - kérdezheti az olvasó.) Nos, a déli hanglatokból a Cappellea della pieta de Turrchini, az I Cantori di Posillipo valamint a Nuova Compagnia di Canto Popolare hoz mustrát. Az NCCP Piero Ricci, Gianni Perilli és Ernest Carracillo vituóz dudaművészekkel és és a kiváló ütőhangszeressel, Alfio Anticóval egészül ki a Tháliában.

A Nuova Compagnia di Canto Popolarét 1970-ben alapították, hogy legyen őrzője a vidéki - falusi és kisvárosi - tradíciónak. És legyen, aki életben tartja a sajátos, pörgős-csácsogós Nápoly környéki tájszólást. Mindjárt az alapítást követő második esztendőben jelentős sikert arattak Spoletóban, a fesztiválon, ahová 1974-ben visszahívták őket. Jó hírük gyorsan terjedt, Edinburgh, Helsinki, Salzburg, Zürich, Párizs, London, Tokió, Buenos Aires, Athén, Sidney, Hong Kong, San Paolo, valamit a Flamand Fesztivál és az Egyesült Államok vetélkedett, hogy vendégül láthassa őket.

Az egyszerű dalocskák minden ember számára érhetők, átélhetők, minthogy örök kérdésekkel foglalkoznak: a szerelemmel, a szél simogatásával, a távoli kedves hiányával, a legutóbbi CD-n az életet adó gabonamagok szépségéről és értékéről. A koncertjeik fölérnek egy színházi előadással. Jókedvű előadásuk teatralitása elbűvölte a közönséget és a művésztársakat. Edoardo de Filippo, a neves színész-rendező, nápolyi színigazgató is felfigyelt rájuk. A kilencvenes években valamelyest váltottak, megpróbáltak az egyre erősödő világzenei irányzathoz illeszkedni. Hangzásban, technikai megoldásokban mértéktartóan követik a zenei divatot.

Két-három évente készítenek egy-egy új CD-t az EMI lemeztársaságnál. Ismertségük mellett elismertségük is egyre nő, olyan koncert helyszíneken, operaházakban adnak műsorokat, ahol a klasszikus zene van otthon. A Forrest Hill óta nem volt együttes, amely ilyen egyöntetű szakmai sikert aratott volna, 2002-ben a zenei újságírók a világzene legjobb énekes előadóinak jelölték az NCCP-t. Tavaly itt jártak a szomszédban: Athén és Szaloniki után Belgrádban léptek föl, mégis elkerültek bennünket. S hogy szalad az idő! A Sorrentói emlék című dal 2002-ben volt száz éves. Az olasz közszolgálati televízió, a RAI parádés műsort szervezett ez alkalomból, a programban Andrea Boccellivel együtt szólaltatta meg az együtes a szél fodrozta tengerről szóló közismert dalt.

www.eufestival.net

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!