Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A belsőépítészet nagydíja (Archívum)
Csavarga Rózsa lett az év belsőépítésze
Szerző: I-Web.hu
2003. február 17. 09:47

A Laki Rt. támogatásának köszönhetően a Magyar Építészeti Kamara 1998 óta évente részesíti díjában a különleges belsőépítészeti munkák tervezőit. Eddig a Pilisi Erdei Iskola, a MATÁV székház, a Centrál Kávéház és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tervezőit tüntették ki. A Pro Architektúra díjas építész, Csavarga Rózsa két épület esztétikus belső kialakításáért kapta meg az idei díjat.

Mint az építész elmondta a papirusznak, a Volán Tefu Rt. Cserje utcai székházának átalakítása, valamint a svábhegyi Karády-villa belsejének felújítása gyakran nehézségekbe ütközött. Két, igen eltérő stílust egyszerre kellett meghonosítani, miközben a megrendelők nem voltak jelen, így az építész és csapata csak saját magára hagyatkozhatott. A Karády-villa esetében (amelyben Karády Katalin soha nem lakott ugyan, de itt forgatták egyik filmjét, a rendszerváltozás után Antall József, majd Horn Gyula használta) hagyományos iparművészeti technikákat használtak fel.  A budai hegyi villa ünnepélyes hangulatát a mediterrán elemek felhasználásával sikerült elérni. Az állami tulajdonú villát továbbra is reprezentatív célokra fogják használni.

Ezzel ellentétben a Volán Rt. Cserje utcai székháza esetében, amely a kortárs építészet remeke, a használhatóság volt az elsődleges cél. Sima felületű fémeket és üveget felhasználó, minimál-designon alapuló berendezése egyedileg összeválogatott darabokból áll. Az idén Csavarga Rózsának ítélt díj nemcsak komoly anyagi támogatás, tulajdonosa joggal büszkélkedhet azzal, hogy a szakma a létező legnagyobb elismerésben részesítette.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!