Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Visegrádi-díjat alapítanak (Archívum)
A négyek kilencedik találkozójáról
Szerző: Albert Mária
2003. február 10. 15:06

Rudolf Chmel

Rudolf Chmel, a szlovák kulturális tárca minisztere
 a záró sajtótájékoztatón elmondta: az országok együttműködése a csatlakozás után még fontosabb lesz. Egyezséget kötöttek, hogy a régió hagyományait és különleges értékeit közösen fogják bemutatni. Tárgyaltak az idei költségvetés legfontosabb elemeiről, valamint konkrét lépésekben egyeztek meg arról, hogy mit vállalnak az egyes országok a jövő évben. Így Csehország évente megrendezi a cseh írók találkozóját a cseh szaktárca védnöksége alatt. Pavel Dostál cseh kultuszminiszter arról számolt be, hogy Csehország magára vállalta a Visegrádi-díj előkészítését is, amelyet a tizedik, jubileumi találkozón ítélnek majd oda egy kulturális téren jelentős szerepet játszó személynek. Ebben az évben a díj legesélyesebb várományosa Václav Havel.
Waldemar Dabrowski


A lengyel kulturális miniszter, Waldemar Dabrowski vállalta, hogy koordinálja a régió filmjeinek bemutatását a különböző európai filmfesztiválokon, illetve könyvvásárokon. Az irodalom támogatására született az a terv is, amely szerint egy 3-4 éves program keretében 10-15 kortárs író könyvét adják ki, a tagországok nyelveire lefordítva. Ezt a szlovák fél kezdeményezte, és ígérte a kulturális hagyaték védelmével kapcsolatos teendők elvégzését is. Az irodalmi programban szerepel továbbá a jelenkori drámai művek folyamatos kiadása, ezzel a színházművészet integrációját kívánják elősegíteni.

Kocsi László
A Magyarországot képviselő Kocsi László
politikai államtitkár azt mondta a Papirusz.hu Kulturális Portálonak: "segíteni kell azt, hogy olyan művek szülessenek, amelyek számot vetnek azzal, hogy mi történt velünk a megélni sem könnyű, de feldolgozni sokkal nehezebb években. Válaszokat kell felmutatni, honnan indultunk és hova tartunk." Kocsi László úgy vélte, ez a találkozó egy kollektív önmeghatározás volt. Véleménye szerint csak egy identitásában szilárd nemzet lehet sikeres az unióban. A magyar fél a kulturális hagyatékok digitalizálását vállalta. Arra a kérdésre, hogy milyen konkrét elképzelésekről esett szó a találkozó során, Kocsi László megrősítette: a jelentősebb fesztiválokon a V4 filmjeit együtt szeretnénk bemutatni. A könyvvásárokon közös standon kívánunk megjelenni, közös logó alatt, amely most készült el.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!