Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Faust és a Törpe (Archívum)
Ízelítő az évad hátralévő bemutatóiból
Szerző: Albert Mária
2003. február 14. 11:15

Balogh Géza

A Budapesti Bábszínházban ebben az évadban még két bemutató lesz. Balogh Géza rendezésében február 15-én mutatják be a Mi újság a Futrinka utcában című mesedarabot, egy hónappal később pedig a tavaszi fesztivál keretében a Noé bárkája című átdolgozás lesz műsoron. Lázár Ervin híres meséjét, A négyszögletű kerek erdőt már számos változatban láthatták a rajongók. Egy generáció nevelkedett Dömdödöm versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid nagyotmondásain. Ebben a hónapban a darabot a Madách Színház tűzte műsorra Haffner Anikó, Kökényessy Ági és Pusztaszeri Kornél főszereplésével. A Vígszínház munkatársai is gondoltak a kisebbekre. Márciusban egy örök klasszikus, a Hamupipőke lesz színpadon. A zenés mesejáték címszerepében Kéry Kittyt láthatjuk majd. 

Kerényi Miklós Gábor
A  Budapesti Operettszínházban felújítják A mosoly országa című operettet,
majd bemutatják Lévay Szilveszter és Michael Kunze sikerszagú musicaljét, a Mozartot. A darabot Kerényi Miklós Gábor rendezi. Az eddig főként prózai darabokat "vezénylő" Zsótér Sándor két opera-bemutatóval rukkol elő - egyszerre. Egy és ugyanazon napon mutatják be  Arnold Schönberg Várakozás című operáját és Alexander von Zemlinsky A törpe című művét az operában - mindkettőt német nyelven. Az opera egy időre beköltözik a Madách Színház épületébe is. Webber musicalje, Az Operaház fantomja Magyarországon elsőként az eddigiektől eltérő változatban Szirtes Tamás rendezésében lesz látható. Győrben, Nyíregyházán, Zalaegerszegen és Pécsett is lesz zenés bemutató, nevezetesen a Valahol Európában, a Padlás, a Marica grófnő és a Szöktetés a szerájból című műveket láthatják majd ezekben a vidéki színházakban.

Egy-egy darab nemcsak a fővárosi, hanem vidéki színházak repertoárján is föltűnik. A Madách Kamarában decemberben bemutatott Goldoni A komédiaszínház című darabja Veszprémben lesz színpadon, míg a Radnóti Színház következő premierdarabját Kárpáti Péter A negyedik kapu című művét később Kaposváron mutatják be, Rusznyák Gábor rendezésében. A József Attila színházban múlt hónapban volt Oscar Wilde Bunbury című drámájának bemutatója, ebben a hónapban a Győri Nemzeti Színház tűzte műsorra azt. Tavaly az Új Színházban állították színpadra Bulgakov: Álszentek összeesküvése című művét, amely márciusban a kecskeméti Katona József színházban lesz látható. A főbb szerepeket Epres Attila és Balogh Erika játssza.

Szirtes Tamás
Klasszikusokból sem lesz hiány tavasszal.
Tatabányán Othelloval, Veszprémben és Fausttal, a Bárkában a Három nővérrel, a Rómeó és Júliával, Szolnokon az Ivanovval, Szegeden a Lear királlyal és Gounod Faustjával, az Új Színházban Az úrhatnám polgárral találkozhatnak a színházkedvelők. Egyre több kortárs magyar drámaíró műveiben látnak fantáziát a rendezők. A már említett Kárpáti-darab ősbemutatóján kívül Bartis Attila, Németh Ákos, Egressy Zoltán írók egy-egy színművét viszik színre a Nemzeti Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.  Valló Péter rendezésében ebben a hónapban Sopronban és Dunaújvárosban is - a két város színházának együttműködése révén - bemutatják Brian Friel Pogánytánc című darabját.
Tompa Gábor a Pesti Színházban már megrendezte Samuel Beckett: Godot-ra várva című darabját, áprilisban újabb Beckett-bemutató következik. A Vígszínház házi színpadán az Ó, azok a szép napok című abszurd játékot állítja színpadra. 

Valló Péter
Mácsai Pál, a Madách Kamara vezetője Jevgenyij Svarc: A sárkány című művét rendezi meg.
Lukáts Andor és Ascher Tamás egy-egy rendezéssel adósa még a Katona József Színháznak. Heinrich von Kleist: A Schroffenstein-család illetve Eugene Labiche: A persely című darabját választották.
A Vígszínház két színésze Garas Dezső és Eszenyi Enikő is rendez. Mindkét bemutató ebben a hónapban lesz. A Nemzeti Színház stúdiójában a már említett Bartis- darab az Anyám, Kleopátra premierjére kerül sor, Udvaros Dorottyával a főszerepben. A Thália új stúdiójában pedig február 22-től Ég és nő között címmel játsszák, illetve táncolják azt a darabot,a melyet a művésznő a párjával Milan Mikuléikkal együtt vitt színre.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!