Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Akkor végre jött egy busz... (Archívum)
Utolsó előtti nap a 34. Magyar Filmszemlén
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. február 4. 11:36


Miután a gigaprodukciós magyar filmelőzetest kikerülhetetlenül végignézették velünk (sokadik impertinencia a szemlén), tizenegy órakor Jött egy busz. Igor “Kistehén” Lazin animációs betétjeivel kapcsolva öt fiatal rendező áldott meg bennünket egy etűdcsokorral, amelyet egyetlen motívum kapcsol össze: a 78-as autóbusz. Annak ellenére, hogy az öt film közötti váltást csak az animációs alapú töredékek segítik, a különböző stílusban készült alkotások mégis fogyasztható másfél órává állnak össze. Azon túl, hogy a fent elkezdett hungaricum szexvonalat erősítő legelső film (Schilling Árpád: No Comment) szereposztásába adekvát módon kerülő Michelle Wild pornócsillag “játékát” méltatnom illik (egy mosoly, két cici, odaadó és ráutaló magatartás), mindenképpen bővebb tájékoztatást kíván a nyíltszíni tapsot kapott Táltosember vs. Ikarus (rendező: Pálfi György). Ebben a spirituális sci-fiben ugyanis a történet képregényszerű formát kapott: a Budapestet vigyázó szuperhős és ellenfele, Daida László, a csuklós Ikarusok atyja és parancsolója nem egy esetben (több részre) osztott képernyőn vív egymással. A képregényvarázs megejtő és hatásos, már csak a beszédbuborékok hiányoznak ahhoz, hogy véletlenül be ne csukjuk a vásznat a Jó szükséges és katartikus győzelme után.
A Jött egy busz változó színvonalú és hozzáállású rövidfilmjei egyébként kellemes szórakozást ígérnek, ám helyenként nem tartják a szavukat. De ez se nagy baj.

Rímel az Amerikai szépségre Gothár Péter filmje, a Magyar szépség, akárki akármit mondhat - a király meztelen. Ezen kár is vitatkozni. Azt azonban észre kell venni, hogy a film jóval több ennél. Gothár kőkeményen szellemeskedik, nem engedi azonnal felgöngyölíteni filmjének minden szálát. Szól a huszonegyedik századi önmagunkról, szól generációs áthidalhatatlanságról, ostobaságról, ál- és valódi szerelemről, meggyulladásról és kiégésről. Az ötvenéves, frissen kirúgott élelmiszermérnök apa, vállalkozó “kvázi” felesége és leányuk a szomszéd orosz tiszthez és családjához, valamint a nyomorúságosan végletes mindennapokhoz való viszonya - ez a film. Csak itt, csak Önöknek, csak párhuzamkeresés nélkül.
Gothár abszurd képei, szarkazmusa mögött ott a magyar “szépség”. Nem hagyja nem meglátni.

(S akkor Columbo hadnagy visszafordult, és résre húzott szemmel azt mondta: - Uram, csak még valami. Tudja, a szex: ha a húszéves fruska részegségében nem vizel maga alá a barátnője apjánál, vajon megtörtént volna?... Nos hát, minden jót!
Majd visszafordult, szivarvégéről hamu szállott alá, s a cinikus mosollyal ballonkabátja gallérja fölött elvégezve érezte tennivalóit.)

Sas Tamás pedig filmjének előzményeiről szóló könyvet reklámozott a vetítés után.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!