Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ez aztán Telitalálat... (Archívum)
A két elsőfilmes munkája hamarosan a mozik műsorán
Szerző: I-Web.hu
2003. február 3. 10:46


1956 októberében valóban nyert egy, a nevét elhallgató személy a totón, és a rekordösszegű nyereményt éppen 23-án vette át. Azóta legendák születtek arról, mi történt a szerencséssel és a sok-sok pénzzel, ám hihető történetet még senki nem talált ki. A két filmes is továbbgondolta az alapsztorit és a végeredmény: telibe talált. Az papirusz Szabó Illést faggatta a vetítést követő szünetben.

papirusz: A pénz nem boldogít?

Gáspár Sándor
Szabó Illés: Az isteni elhatározás, gondviselés megkísértéséről van szó, ezért aztán a szerencsejátékon nyert pénz a legtöbb esetben - így a filmben is - rossz útra tér. Hasonló dolgok történtek a magyarokkal is 1956 október 23-án - amibe belekezdtek, istenkísértés volt. Éppen ezért sajátos párhuzam van a Gáspár Sándor alakította főszereplő és a forradalom sorsa között. Mindkét esetben ugyanis az egyik legnagyszerűbb nap válik borzalmassá. A tanulság azonban a mai néző számára is emlékezetes, hiszen minden rosszban van valami jó...

- Divat manapság nosztalgikus filmet készíteni?

- Nem divatból kezdtem hozzá a produkcióhoz. A történet régen született, megírtam novellában, készült belőle rádiójáték, és most itt a film, amely már régen napvilágot akart látni... Találtam egy kiváló kollégát, Kardos Sándort, aki nemzetközileg elismert operatőr. Most érzem azt először, hogy a film több lett, mint amit én leírtam. És ez neki is köszönhető.

- Gáspár Sándor az a tipikus nosztalgikus karakter, aki már bizonyított a Csocsóban és az Előre című Erdélyi Dániel filmben is.

- Most érett be igazán hatalmas színésszé. Koncentráció és felkészültség jellemezte a forgatás 30 napja alatt. Szirtes Ági is telitalálat volt, Törőcsik Mari pedig ugyan csak egy-egy mondattal jelent meg a filmben, de az maga volt az élet igazságszolgáltatása. Mindenkit sikerült könnyedén megnyernünk a produkcióhoz. Egyedül Rózsika szerepére volt nehéz megfelelő színészt találni, 25 fiatalból választottuk ki Szalay Mariannt.

- Mi lesz a film sorsa?

- Úgy néz ki, hogy a Budapest Film mellénk áll, és segít a forgalmazásban. Ez gyors döntés lesz, a bemutatót ugyanis márciusra tervezzük. Szerintem ez egy végig izgalmas, elgondolkodtató közönségfilm, amely remélem, keresett és szeretett lesz a nézők körében.

Forgatókönyvíró-rendező: Szabó Illés, Kardos Sándor, operatőr: Kardos Sándor H.S.C., zene: Darvas Ferenc, vágó: Palotai Éva H.S.E., díszlet-jelmez: Dévényi Rita, hang: Sipos István, gyártásvezető: Téni Gábor, producer: Ozorai András, szereplők: Gáspár Sándor, Szirtes Ági, Törőcsik Mari, Szalay Mariann, Kaszás Géza, gyártó: Neuropa Film Kft., támogató: NKÖM, MMK, Szerencsejáték Rt., MTM-SBS Televízió (tv2), OTP, 2003, színes, 90 perc, 35 mm

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!