Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Látható határok (Archívum)
Tudósítás a 34. Magyar Filmszemléről 8.
Szerző: I-Web.hu
2003. február 3. 11:25


Kocsis Gergely
Mindig van egy határ. Ideális esetben minél öregebb valaki
, annál bölcsebb, s minél bölcsebb, annál jobban érzékeli, hogy az ő életében ez a határ (esetleg több is) hol húzódik. Osváth András ének-zene tanár (Einstein sokadik reinkarnációja) például harmincadik születésnapján világosodik meg elmeileg és korlátoltságilag, és ez a hirtelen jött isteni fény megmutatja őnéki addigi élete hiányosságait.

Harmincévesen még az anyukája ébreszti: se két nővel nem volt még, se kocsija, se lakása nincsen - a feleség-gyerek-boldogcsalád eszmei hármasának manifesztálódására pedig esélyt sem lát. Márpedig ha egyszer már így csokorba szedte nyomorúságosan semmilyen életének pillanatnyi kihívásait (határait), itt az ideje az elmaradtakat véghezvinni. Ad hát rá magának egy napot...

Ónodi Eszter
A filmszemle egyik sokat ígérő, karrieresélyes alkotása
erős felütéssel indul, szélsebes történésekkel (a főhős születési körülményei), ahogy haladunk azonban előre, úgy fogy ki az ötlet és a szusz. A néhány végrehajtandó feladat (a velő) a film kétharmadánál kifullad, onnantól pedig elszürkül még a hangulat is. Nem arról van szó, hogy már nem élvezhető, egyszerűen csak arról, hogy sok. A rászánt idő, a 99 perc sok, még úgy is, hogy Ónodi Eszter bájaival van bőven fűszerezve.

Sas Tamás
Van egy határ. Mindig. Amennyit még elbír valaki
, amit már nem. A Boldog születésnapot például elbírja Sas Tamás operatőri módszereit, a néholi klipesedést, képes helyén kezelni a rangos szereposztást is (különös tekintettel a főhősre), de nem bírja kompenzálni más eszközökkel a történet kifulladását, a verbálisan gyenge végkifejletet, vagy a langyos filozofálgatást, még ha az olyan humoros körítésű is, mint jelen esetben. Magyar vígjátékban magyar nyomor. Kár ezt megszokni.

Ha a rendező-forgatókönyvíró csak egy kicsivel többet rak a tűzre, akkor itt nemcsak közönség-, hanem slágerfilm születik. Van tehát egy határ: amit még érdemes megnézni, és amit már nem. Szerencsére a Boldog születésnapot érdemes.

Forgatókönyvíró-rendező: Fazekas Csaba, operatőr: Sas Tamás, zene: Emil.RuleZ!, vágó: Barsi Béla, díszlet: Estan Mónika, Merétei Tamás, jelmez: Breckl János, hang: Balázs Gábor, gyártásvezető: Lakatos Henriette, producer: Sipos Kornél, Kende Zsófia, szereplők: Kocsis Gergely, Ónodi Eszter, Hernádi Judit, Máté Gábor, Almási Éva, Bálint András, Kovács Kati, gyártó: Laurinfilm, támogató: MMK, NKÖM, NKA, 2003, színes, 99 perc, 35 mm

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!