Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ha péntek, akkor premier (Archívum)
Színházi bemutatók januárban
Szerző: I-Web.hu
2003. január 31. 15:09


A fővárosi Magyar Színházban Pozsgay Zsolt Arthur és Paul című játékának bemutatója lesz. A darab 1891- ben, Seyblak falu kórházában játszódik Afrikában. Itt fekszik Arthur Rimbaud költő, Paul Verlaine egykori társa, barátja. Szenvedélyes kapcsolatuk örök botránytéma volt. Egy vita során Verlaine rálőtt Rimbaud-ra, aki elmenekült a kontinensről. Fegyverrel és kábítószerrel kereskedett a görög szigeteken, majd afrikai törzsekkel üzletel. Egy nap azonban bekötött fejű férfi érkezik. Verlaine az egykori társ és ellenség húsz év után felkeresi. A darabot Csiszár Imre rendezi, Rimbaud-t Őze Áron, Verlaine-t Mihályi Győző játssza.
http://www.magyarszinhaz.hu/

Ádám Tamás rendezésében mutatják be O'Neill Vágy a szilfák alatt című darabját a kecskeméti Katona József Színház üzemszínházában. Az amerikai drámaíró klasszikus művének középpontjában az emberi önzést, mint természetünk mozgatója áll. Tanulsága, hogy a bajt, bűnt és butaságot csak tetőzzük, ha nem nézünk szembe önmagukkal. Az előadás szereplői: Danyi Judit, Vass Gábor, Szarvas Attila, Fazekas Géza, Kertész Richárd és Domján Sándor.
http://www.katonaj.hu/

A harmadik, egri bemutató érdekessége, hogy az előadás a budapesti Katona József Színházzal közösen készült. Theresia Walser King Kong lányai című színmű rendezője Bagossy László. A történet középpontjában három lány áll, akik egy otthonban tehetetlen öregeket gondoznak. Mindez oda vezet, hogy idővel saját maguk kezdték postázni túlvilágra a szülinapos bácsikat és néniket. King Kong lányait Ónodi Eszter, Bozó Andrea és Pelsőczy Réka alakítják.
http://www.gardonyiszinhaz.hu

Zalaegerszegen Bagó Bertalan rendezte meg Móricz Zsigmond Úri-muriját. Cselekménye négynapos úri duhajkodás. A részeg éjszakákban az emberek vad érzelmi fejvesztettségükben elmondanak egymásnak mindent, amit nem volna szabad. Az emberi élet szörnyűsége bontakozik ki, s ez az, ami a rendezőt arra késztette, hogy Móricz klasszikus művét bemutassa a zalaegerszegi közönségnek.
http://www.port.hu/pls/th/theatre.index2?i_city_id=3270&i_county_id=20&i_cntry_id=-1&i_cont_id=-1


 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!