Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Utánam! - mondta Napóleon (Archívum)
Megnyílt a FranciArt
Szerző: Albert Mária
2003. február 3. 12:00


Kezdjük mindjárt a Fausttal, Charles Gounod egyetlen igazán sikeres alkotásával. Az opera a romantika jegyében kelt, a szövegkönyv Goethe Faustjából készült, a jó és a rossz, az élet és a halál, a szerelem és a hűtlenség, megannyi szélsőség zenei megfogalmazása. A darabot Alföldy Róbert viszi színre a Szegedi Nemzeti Színházban, amely fogékony a korszerű, olykor meghökkentő értelemzésekre is. A mű eredeti nyelven, azaz franciául, fiatal francia vendégművészekkel hallható február 14-étől. Gounod egyébként a Rómeó és Júlia történetet is feldolgozta, akárcsak Hector Berlioz egy drámai szimfóniában, mely kompozíció Szegeden, Budapesten és Szombathelyen is elhangzik a tavaszi fesztivál ideje alatt, a Nemzeti Filharmonikusok előadásában, Kocsis Zoltán vezényletével.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az a táncgála, amelyre március 14-én kerül sor a Magyar Állami Operaházban: az esten a francia belatt csillagai lépnek föl, például Isebelle Guérin, Elisabeth Platel, Charles Judes. A klasszikus balett bölcsője a Napkirály, XIV.Lajos udvarában ringott, a tánc tehát ízig-vérig francia műfaj. A klasszikus mellett a kortárs tánc is a FranciArt fókuszában lesz, a hol Párizsban, hol Budapesten dolgozó Frenák Pál Társulat Blue Spring címmel friss koreográfiával rukkol elő.

A Trafóban február végén, a Fonó Budai Zeneházban március elején lépnek pódiumra a jazz mesterei, s a Párizsban élő Roman Polanski A zongorista című filmjét ugyancsak március elejétől vetítik - a film alapjául szolgáló könyvről a Papirusz könyvrovatában találnak méltatást. Áprilisban a Frankofón színházi héten élvezetes felolvasásokra számíthatnak. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítik Michel Huollebecq, Eliete Abécassism, Jean-Christoph Rufin és Amin Malouf egy-egy új könyvének megjelenését, többen valószínűleg eljönnek a könyvpremierre. A hagyományos francia filmnapok programja is alakul már. A nyári napfordulón, június 21-én a francia kezdeményezésre szerte Európában bevezetett Zene Ünnepének központi helyszíne a Millenáris Park lesz, ahol a Montmartre varázslatos hangulatát idézik meg. Az papirusz mostantól a FranciArt részletes programajánlóival rendszeresen jelentkezik.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!