Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A tévében is filmszemlézhetünk (Archívum)
Válogatás korábbi mustrák díjazottjaiból
Szerző: Sulyok Máté
2003. január 31. 11:34


Feri és az édes élet
A január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Csokonai Vitéz Mihály-díjjal kitüntetett Czabán György független filmes és állandó alkotótársai, a Közgáz Vizuális Brigád tagjai készítették a Feri és az édes élet című filmet (január 29., 23.35, m1). A történet kezdetén egy csavargyári munkás - házassági évfordulóján - megnyeri a lottóötöst. A film két éve, a 32. Magyar Filmszemlén a legjobb forgatókönyv (Győri Csilla, Para-Kovács Imre, Pálos György) és a legjobb férfi főszereplő (Hollósi Frigyes) díját nyerte el.

Simon mágus
Enyedi Ildikó „történetei egyszerre kozmikusak és hétköznapiak, a választott témák megközelítése pedig a költőiség és a játékosság különös elegyét adják” – írja a Filmkultúra. A Simon mágus (január 30., 20.00, Duna) bibliai, misztikus történetet mesél el a jelenkorban. A különleges hatású lírai filmet a 30. Magyar Filmszemle zsűrije a legjobb rendező, a legjobb operatőr (Máthé Tibor), valamint a legjobb férfi főszereplő (Andorai Péter) kategóriában díjazta.

Werckmeister harmóniák
Tarr Béla világot járt Werckmeister harmóniákját kétszer is sugározzák a televíziók: pénteken (január 31-én) 23.30-kor az m1, vasárnap (február 2-án) 20.30-kor pedig a Duna Televízió. A fekete-fehér képvilágú, nyomasztó hideg időben és nyomasztóan hideg kisvárosi emberek között játszódó művet tavalyelőtt, a 32. Magyar Filmszemlén a legjobb filmnek szavazták meg a hazai és a külföldi ítészek (Gene Moskowitz-díj) szerint is.

Szenvedély
James M. Cain nagysikerű regénye, A postás mindig kétszer csenget alapján nem puszta adaptációt, hanem önálló filmet készített – a tavaly, 63 évesen eltávozott – Fehér György. A Szenvedély (péntek, január 31., 22.10, Duna) az 1998-as filmszemlén a legjobb film díja mellett a legjobb rendező, a legjobb operatőr (Gurbán Miklós), a legjobb férfi főszereplő (Derzsi János), a legjobb női főszereplő (Bánsági Ildikó), valamint a külföldi kritikusok Gene Moskowitz-díjat is elnyerte.

Glamour
A családi bútorüzleten keresztül, mese formában mutatja be egy hétköznapi família történetét a fasizmus és a kommunizmus időszakában a Glamour (szombat, február 1., 19.45, Duna). Gödrös Frigyes családregény-filmje 2000-ben találtatott a legjobbnak, Kovács György hangmérnök pedig Mikrofon-díjat vehetett át.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!